- 2011. szeptember 3., 12:22
A 3.2-es Androiddal érkező Tab végre megkaphatta a Samsung egyedi kezelőfelületét, a TouchWiz UX-et.

A Tab új ruhája: a 3.2-es Androiddal érkező Tab végre megkaphatta a Samsung egyedi kezelőfelületét, a TouchWiz UX-et.

Nem időztünk túl sokat a Samsung Galaxy Tab 7.7-tel (aminek oka nem a német hatóságok gyorsasága volt, hanem az, hogy nagyon sokan álltak sorba érte), viszont negyed óra alatt is kiderült, hogy a világ első OLED kijelzős táblagépe nagyon jól sikerült.


A külsőt illetően több változás is felfedezhető a korábbi Tabokhoz képest, a 7.7 unibody kialakítású és ezért nagyon masszívnak hat, de kecses is egyszerre, mivel oldalai íveltek, a sarkai pedig kerekítettek. A készülékház 7,6 mm vastag csupán (érdekes, hogy az 5,3 colos Note is vastagabb ennél), a tömeg pedig 335 gramm, ennek köszönhető, hogy a folyamatos nyomkodás ellenére egyáltalán nem éreztük, hogy nehéz lenne tartani, még egy kézben sem.

Az 1,4 GHz-es, kétmagos processzor, az új grafikus chip és a 7.7 colos, 1280×800 pixeles OLED panel a hardver legérdekesebb alkotói, utóbbi képe gyönyörő, nem vitás, hogy a táblagépek közül az új Tab adja a legjobb vizuális élményt. A proci teljesítménye bőven elég az Android 3.2 és a játékok zökkenőmentes futtatásához még ekkora felbontás mellett is, de a Tab 7.7 HD videók esetén sem jött zavarba.


Mivel a Honeycomb legújabb verziója már skinezhető, a Samsung végre használhatta a TouchWiz felületet is (melynek UX verziója bugoktól mentesen működött a kiállított példányokon is); ennek köszönhető, hogy most már a gyártó okostelefonok esetében megszokott egyedi megoldásai is elérhetővé váltak a Tab 7.7 esetében.

Update: bár az egyik képen is jól látszik, hogy a Samsung felcímkézte a Tabot, miszerint Németországban nem lehet árusítani, ez nem volt elég a hatóságoknak, ezért a második napon a Samsung kénytelen volt a Galaxy Tab 7.7 minden nyomát eltűntetni a standról.

Címkék