- 2011. szeptember 3., 12:31
Érintőképernyős plazmatévét mutatott be az LG, amellyel az interaktív táblákat lehet helyettesíteni.

Érintőképernyős, tollal vezérelhető plazmatévét mutatott be az LG, amellyel az interaktív táblákat lehet helyettesíteni.

A PZ850-es sorozat 50 és 60 colos méretben készül, és az LG mindent belepakolt: a plazma megjelenítők 3D-sek, tudnak átalakítani 2D-ből 3D-be, okostévé funkciókkal és THX tanúsítvánnyal is bírnak; egyszóval mindent tudnak, amit 2011-ben egy készüléktől elvárhatunk. A szálcsiszolt alumínium hatását keltő kávába bújtatott PZ850-esek azonban egy kis kiegészítővel még érintőképernyőssé is tehetők; ehhez a tévé mellett egy speciális tollra, egy USB stickre és egy PC-re van szükségünk.

Ebből következik, hogy magát a trükköt nem a tévé, hanem a kiegészítők, egészen pontosan a PC végzik, azonban ettől még nagyon látványos a működése, és könnyű elképzelni, hogy egy iskola esetében például mennyivel élvezetesebbé tehetők az órák. De persze ugyanez vonatkozik az üzleti tárgyalásokra, a képszerkesztésre és akár a netezésre is. A toll működése egyszerű: a PC-s keretprogram feltelepítése után a Pen Touch alkalmazást elindítva azonnal írhatunk a kijelzőre, akár úgy is, hogy az iromány alatt „tartalom” is van. Bejelölhetünk egyes részleteket például egy Excel dokumentumban, de megoldhatunk egy matekpéldát is. Az alapprogram egy jegyzettömböt, egy képszerkesztőt, naptárat, fotógalériát, internetböngészőt, irodai csomagot és egy virtuális billentyűzetet tartalmaz, de az LG Pentouch kijelzőket akár a számítógép irányítására is használhatjuk. Angry Birds. 60 col. Menő.