- 2011. szeptember 4., 12:43
A Sony is beállt a régi tévéket okosító set-top-box gyártók közé. Az SMP-N200 jól néz ki, de közel sem tud mindent.

A Sony is beállt a régi tévéket okosító set-top-box gyártók közé. Az SMP-N200 jól néz ki, de közel sem tud mindent.

A tévégyártók rájöhettek arra, hogy csak az okostévé funkciók miatt senki nem fogja lecserélni a tavaly vagy akár két-három éve vásárolt, egyébként kiválóan működő tévéket, hiszen egyre több standon találkoztunk olyan eszközzel, amelyek a régi tévék felokosítására valók. Persze ilyenek már eddig is voltak, hiszen a Blu-ray lejátszókkal működött ez a dolog, de ez még mindig nem oldotta meg az alapgondot, mert a két-három éves Blu-ray lejátszóját sem akarja senki lecserélni, meg persze az is lehet, hogy egyeseknek felesleges a Blu-ray rész, így kár súlyos pénzeket fizetni érte.


A Sony az SMP-N200-zal orvosolná a dolgot, amivel akár CRT tévéből is okostévét varázsolhatunk. Azt leszámítva, hogy a felületet nem a tévé, hanem a box távirányítójával kezelhetjük, minden éppen úgy működik, mint a tévék esetében, ami sajnot azt is jelenti, hogy a médialejátszó nem teljes értékű, a tévéknél szokásos megszorításokkal sajnos találkoztunk. Kár, mert maga a kütyü nemcsak jól néz ki, hanem a fontos funkciókat mind tartalmazza, van benne például WiFi adapter DLNA képességgel, és egy sor letölthető alkalmazás is. A programok listát nézegetve sajnos meg kellett állapítanunk, hogy Magyarország az IT és CE cégek szemében még mindig balkán, mert amíg idehaza egyetlen használható VOD szolgáltatás sincsen, addig Németországban több tucat is akad. Minden nagyobb csatornának van például olyan, a tévékkel elérhető felülete, amivel az elmúlt napok műsorait lehet újra megnézni. Emellett természetesen a Sony Qriocity is elérhető az eszközön, és USB-s tartalmakat is lejátszhatunk vele.


Ami a dizájnt illeti, a Sony maradt a kalsszikus kialakításnál, bár a fedőlap azért fényes fekete, hogy a tévék kialakításához illeszkedjen a set-top-box külsejes is. A Sony az SMP-N200-at a karácsonyi szezon előtt tervezi piacra dobni, árat egyelőre nem kaptunk, de gyanítjuk, hogy egy 200 eurós tippel nagyon nem lövünk mellé.

Hozzászólások