- 2011. szeptember 5., 20:11
Saját portartályát is tisztító robot az Ecovacs standján is.

Nem a Samsung volt az egyetlen, amelyik automatikus tartálytisztító dokkolóval felszerelt robotot állított ki. Azt persze hozzá kell tenni, hogy az Ecovacs Deebot D76 nem teljesen új, néhány hónapja már Európa néhány országában (pl. Franciaország) már kapható.

Az Ecovacs jelenleg öt nagyon hasonlóan kinéző porszívó robotot kínál Deepoo vagy Deebot néven, ezek közül a legkomolyabb a fekete D73 és a bordós-lilás D76. A két robot tudásban azonos, a D76-hoz azonban olyan dokkolót mellékelnek, ami a töltés elején átszippantja a robot 0,7 literes belső tartályából az összegyűjtött koszt a dokkoló 1,4 literes tartályába.

A robot a hagyományos kínai tervezőasztalon készült, ahol a tervdokumentáció alá fázisonként más-más robot képeit készítették be. Így történhetett meg, hogy a robot elölről kicsit az iRobot Roombára, hátulról pedig az Electrolux rég kifutott Trilobite robotjára emlékeztet. A robotot megfordítva egy újabb robot, a Kärcher RC3000 alja köszön vissza. Persze mindenütt változtattak egy kicsit, remélhetőleg jó irányba. A robot két oldalára felszerelt oldalbajusz - ami a Kärcher robotokról nagyon hiányzott - legalábbis ilyen pozitívnak mondható fejlesztés.

Az Ecovacs Deebot D76 dokkolója ugyanúgy a robot alján szippantja ki az összegyűjtött koszt, mint az eredeti Kärcher és az IFA 2011-en bejelentett Samsung Navibot-S dokkolója. A robot teljesen véletlenszerűen mozog, a szoba feltérképezésére és navigációra nem képes, de így is alkalmas 120 m2 kitakarítására. A robot indítása programozható, ráadásul naponta nem csak egy, hanem akár két időpontot is meg tud jegyezni.

A kiállításon rögtönzött demón a robot magabiztosan talált rá a dokkolóra, ahol kb. 12 másodperc alatt végzett a belső tartály ürítésével.

Az Ecovacs Deebot D76 magyarországi megjelenéséről egyelőre nincs infónk, de reméljük, hogy minél hamarabb részletesen is be tudjuk mutatni.

Címkék
Hozzászólások