- 2011. szeptember 6., 12:15
Ha akarom notebook, ha akarom tablet – igazából egyiknek sem tökéletes a Slate PC, mégis élmény használni.

Ha akarom notebook, ha akarom tablet – igazából egyiknek sem tökéletes a Slate PC, mégis élmény használni.

A Series 7 notebookcsalád legérdekesebb tagja a Slate PC, amely 11,6 colos érintőkijelzővel, mögötte pedig Core i5 processzorral rendelkezik. A géphez jár egy dokkoló is, amely nemcsak a csatlakozókat tartalmazza, hanem a vezeték nélküli billentyűzettel és egérrel is kommunikál Bluetoothon keresztül.

A gép mérete és 860 grammos tömege miatt kézben talán nem a legkényelmesebben használható, azonban ha nagyon akarjuk, tabletként is működik, amellett, hogy a kicsi és könnyen hordozható dokkolóval gyorsan notebookká is alakíthatjuk. Aki sokat utazik és a tabletekénél nagyobb kijelzőre van szüksége, annak jó választás lehet a Slate PC, bár a kis méret miatt az egyetlen feltöltéssel elérhető üzemidő csak átlagos, 7 óra körüli. Maga a gép inkább a vezeték nélküli kommunikációra van kihegyezve (WiFi, HSPA), de azért találunk rajta egy USB portot is, így könnyen feltölthetjük adatokkal. Elöl 2, hátul 3 Mpixeles kamera is van rajta, így videotelefonálásra és fotózásra egyaránt alkalmas. Az egyedüli hátrányt az jelenti, hogy a Samsung nem várja meg a Windows 8-at: a gépen a Windows 7 és a Samsung Touch Launcher kombinációja fut.

A Series 7 notbookokhoz hasonlóan a Slate PC kialakítása elsőrangú, a használt anyagok, a megmunkálás és az illesztések is hibátlanok, jó kézben tartani a gépet. Hogy a hazai felhasználóknak erre mikor lesz valóban lehetősége (ha lesz egyáltalán), azt nem tudjuk; bár a Series 7 Slate PC a tervek szerint még idén a boltokba kerül, jelen állás szerint Magyarországra nem fog eljutni.

Címkék