- 2011. szeptember 6., 14:37
A várakozásoknak megfelelően a Sony két táblagépet mutatott be az IFA-n – az egyik a P, a másik az S névre hallgat.

A várakozásoknak megfelelően a Sony két táblagépet mutatott be az IFA-n – az egyik a P, a másik az S névre hallgat. Közülük az S a nagyobb, de a P az érdekesebb, mivel az utóbbi két képernyőt használ. De lássuk most először az S-t, ami egy átlagos tablet 9,4”-os és 1280×800 pixeles kijelzővel, Tegra 2 processzorral és 1 GB memóriával.Operációs rendszerként a Honeycomb fut rajta.

A specifikációkban nincs semmi igazán érdekes, az S különlegessége ugyanis inkább a dizájn, ez ugyanis megszokott lapos tábla helyett az egyik széle felé vastagodó ék formát kapott. Ezen a vastagabb élen találjuk a csatlakozókat, például a microUSB-t és a normál SD foglalatot is.

Sajnos ettől még nem mondanánk, hogy az S nagyon megfogott bennünket – bár valóban egyedi kinézetet kapott, de ezen túlmenően nem adott semmi pluszt, ráadásul nem is volt igazán könnyű vagy éppen kis méretű.


Valamivel jobban tetszett viszont a P nevű táblagép, amely két darab 5,5”-os, 1024×480 pixeles kijelzőt tartalmaz, összecsukva pedig egy laposabb szemüvegtokra hasonlít. A készülék teljes képernyője nagyjából megfelel egy 7”-os tabletnek, és több esetben úgy is működik, mintha egy nagy kijelző lenne – például weboldalak mozgatásakor. Más helyzetben viszont két képernyőt kapunk, kétféle információval.

Címkék
Hozzászólások