- 2011. szeptember 6., 13:09
Az Elgato standján két olyan eszközzel találkoztunk, amelyek célja az iPhone/iPod touch, illetve az iPad átalakítás

Az Elgato standján két olyan eszközzel találkoztunk, amelyek célja az iPhone/iPod touch, illetve az iPad átalakítása tévévé. Ez egyébként nem annyira felesleges szolgáltatás, mint elsőre gondolnánk, hiszen a DisplaySearch alelnöke, David Hsieh IFA-n tartott előadásából is kiderült, hogy az emberek nagy része szeretne tévét nézni tabletjén (és az is, hogy általában annyi pénzt szánnak egy táblagépre, mint amit egy 42”-os tévére).

A kiállított eszközök közül az első a Tivizen névre hallgat – ez tulajdonképpen egy USB-s, de önálló egységként is működőképes DVB-T tuner, amely képes a vett adást MPEG-2 vagy MPEG-4 stream formájában megosztani a hálózaton. Bár az Apple termékei csak az SD felbontású MPEG-2 stream vételére képesek, a Tivizen akár 1080p-ben is dolgozhat. Persze ennek élvezetéhez komolyabb hardver kell, például egy legalább Core 2 Duo processzorral ellátott számítógép.

A következő kütyü neve EyeTV Mobile, és ez már tényleg csak az Apple termékeihez készült. Ez is egy DVB-T tuner, amely viszont a standard dokkoló porthoz csatlakozik, és nemcsak a tévéműsor nézését teszi lehetővé, de rögzítését is. A Tivizen már kapható, az EyeTV Mobile pedig még ebben a hónapban megjelenik a boltokban.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 5., 17:00