- 2012. augusztus 30., 11:57
Az U500 erős hardvert kapott: harmadik generációs Core i7 processzorral és akár dedikált GPU-val is kérhetjük.

Az U500 erős hardvert kapott: harmadik generációs Core i7 processzorral és akár dedikált GPU-val is kérhetjük.

Az ASUS Zenbook termékcsaládjába új modell érkezett, az U500-as típusjelzésű, 15 colos kijelzővel szerelt notebook személyében. A gép hardvere nagyon ütősnek ígérkezik, hiszen akár Ivy Brdige szériás, négymagos Core i7 processzort is kérhetünk bele, NVIDIA GT650M GPU-val és 512 Gbájtos SSD-vel. Ezek a paraméterek nyilván csak a legerősebb változatra érvényesek, a hardvert mindenki igénye szerint válogathatja össze; megmaradhatunk például az integrált VGA-nál, az egyik SSD helyett pedig hagyományos merevlemezt is kérhetünk. Merthogy a gép alapesetben két 256 Gbájtos SSD-vel adja ki a fél Tbájtos kapacitást. A gép tömege még nem ismert (de az alumíniumborítás miatt vélhetően nem lesz nagyon durva ez az adat), és a vastagságáról is csak annyit tudni, hogy a gép mindenhol 2 cm alatt marad.

A kijelző IPS panelt használ, felbontása pedig 1920×1080 pixel. Az ASUS természetesen a korábbi Zenbook szériákhoz hasonlóan tükröződésmentes verziót használ, ami nagyon fényes környezetben is relatív jó láthatóságot biztosít.

A gép ára és elérhetősége még nem ismert; előbbi nyilván sokak számára sokkoló lesz, az viszont nem lehet meglepetés, hogy a gép október 26-a előtt biztos nem kerül a boltokba, lévén, hogy az ASUS a tervek szerint Windows 8-cal tervezi szállítani a masinát.

Címkék
Hozzászólások