- 2012. augusztus 30., 17:05
Az XPS Duo 12 a gyártó korábbi átalakítható gépeihez hasonlóan átforgatható kijelzővel operál.

Az XPS Duo 12 a gyártó korábbi átalakítható gépeihez hasonlóan átforgatható kijelzővel operál.

A Dell Windows RT-t használó táblagépének, az XPS 10-nek már szenteltünk egy rövid írást – arról a gépről nem sok minden derült ki, és sajnos nagyon úgy tűnik, hogy az amerikai gyártó egyelőre nem fedi fel az ütőkártyákat (vagy nem véglegesek még a prototípusok), mert a másik Windows 8-as gépéről, az XPS Duo 12-ről is csak információmorzsákat sikerült egyelőre megtudnunk. A gép annyiban mégis érdekes, hogy a notebook-tablet váltáshoz a mára már klasszikussá vált átforgatós trükköt alkalmazza: a kijelzőt tartó vékony keretben a panelt a hosszabb oldallal párhuzamos tengely mentén tudjuk elforgatni, és így a kijelzőt a billentyűzet felé vagy azzal ellentétes irányba állítani.

A kijelző egyébként 12,5 colos, felbontása pedig 1920×1080 pixel. A memória méretre és az adattároló típusa/kapacitása nem ismert, de a processzor esetében biztos, hogy akár az Intel Core i7-es termékcsaládjából is választhatunk, így a számítási kapacitást illetően a Dell XPS Duo 12 nem lesz hátrányban egyetlen versenytárához képest sem.

A gép Windows 8-cal kerül majd forgalomba, de, hogy mennyiért lehet majd megvenni, azt még nem tudjuk. Az információk hiányosak a mikort illetően is, de legalább annyit támpontunk van, hogy október 26. előtt biztosan nem érdemes a gépet keresni.