- 2012. augusztus 30., 16:30
A várakozásoknak megfelelően a HTC bemutatta legújabb középkategóriás telefonját, a Desire X-et.

A várakozásoknak megfelelően a HTC bemutatta legújabb középkategóriás telefonját, a Desire X-et.

A mobil minden tekintetben megfelel az előzetes várakozásoknak, a tajvani gyártó a One V és a One S közé pozícionálta a jövevényt. A készülék formaterve erősen a One S-re emlékeztet, de a Desire X mérete kisebb lehet valamivel, hiszen kijelzője csak 4 colos. Az LCD-panel részletessége 800×480 pixel, amely ebben a méretben még éppen megfelelőnek tűnik. A HTC a Qualcomm Snapdragon S4-es termékcsaládjából választott egy kétmagos, 1 GHz-es rendszerchipet (reméljük, ezúttal Magyarországra is S4-es procival jut majd el a mobil). A RAM méretét a HTC egyelőre nem árulta el, de valószínűleg 512 Mbájt RAM-ot kap a telefon. Az adatokat 4 Gbájtos belső memórián, 25 Gbájtos DropBox tárhelyen illetve microSD-kártyán tárolhatjuk.

A tajvani gyártó több hasznos extra funkciót is pakolt az Android 4.0-t és Sense 4.0-át futtató készülékbe, a zenelejátszó például Beats Audio hangprofilt is kapott, az 5 Mpixeles BSI szenzorral szerelt fényképező pedig HDR és gyors sorozatfelvétel üzemmódban is képes működni. A kommunikációs lehetőségekről a hivatalos bejelentés nem szól, így a HTC Desire X feltehetően e szempontból teljesen átlagos.

A HTC a telefon forgalmazását az EMEA régióban és Ázsia egyes részein szeptember folyamán megkezdi, a készülék ára viszont még nem ismert.

Címkék
Hozzászólások