- 2012. augusztus 30., 09:20
Nesze neked Nokia, nesze neked kiemelt támogatás; a Samsung jelentette be az első WP8-as mobilt.

Nesze neked Nokia, nesze neked kiemelt támogatás; a Samsung jelentette be az első WP8-as mobilt.

Az ATIV termékcsaládba érkező modell a Windows Team Blogon is megjelent, így biztosak lehetünk abban, hogy nemcsak a Samsung állítja, hogy a készülék Windows Phone 8-at futtat majd, hanem a Microsoft is tud a dologról.

Az ATIV S 4,8 colos, HD felbontású AMOLED kijelzőt és 1,5 GHz-es, kétmagos processzort kap. Ez utóbbi nem tűnik túl erősnek a mai mezőnyben, de a Windows Phone 8 első verzióját a Microsoft a kétmagos rendszerchipekre optimalizálta, így a Samsung választása összességében valószínűleg mégsem olyan rossz; viszont nem Exynos lapkáról, hanem egy Qalcomm SoC-ról van szó, ugyanis a WP8 a Samsung ARM processzorait nem támogatja (egyelőre). A CPU munkáját 1 Gbájt RAM segíti.

A telefonra 8 illetve 1,9 Mpixeles kamera került, a belső memória mérete pedig 16 és 32 Gbájt lehet. A Samsung a 8,7 mm-es készülékházba egészen nagy kapacitással rendelkező, 2300 mAh-ás akkumulátort tudott belezsúfolni, így a Windows Phone 8-ban lévő energiagazdálkodási funkciókkal együtt a telefon várhatóan több, mint egy napot lesz képes működni intenzívebb használat mellett is.

Az ATIV S részletes specifikációját és a forgalmazással kapcsolatos részelteket a Samsung egyelőre nem közölte, de tekintettel arra, hogy az okostelefon szűk két hónapig biztosan nem jelenik még meg, ez nem igazán tekinthető meglepetésnek.

Hozzászólások