- 2012. augusztus 30., 13:17
A Series 7 hardvere erős, a Series 5 viszont, Atom processzorával, sokáig bírja akkumulátoros üzemmódban is.

A Series 7 hardvere erős, a Series 5 viszont, Atom processzorával, sokáig bírja akkumulátoros üzemmódban is.

A Samsung két újabb Windows 8-at futtató táblagépetentett be, ezúttal azonban nem Windows RT-t, hanem valóban Windows 8-at futtató kütyükről van szó. Mindkét slate 11,6 colos kijelzőt kapott, és mindkettő használható az ujjunk érintése helyett S Pennel is – ezt leszámítva azonban a gépeknek sok közös tulajdonságuk nincsen, teljesen eltérő piaci igén kielégítésére készültek.

A Series 7-es gép (ATIV Smart PC Pro) akár komolyabb munkára is alkalmas, hiszen Core i5 processzor, 4 Gbájt RAM és SSD is kerülhet bele, míg a Series 5-ös masina elsősorban tartalomfogyasztásra lesz alkalmas. A kistestvérben (ATIV Smart PC) ennek megfelelően Atom processzor, 2 Gbájt RAM és 64 Gbájtos SSD működik. A nem túlságosan nagy teljesítményért cserébe jó üzemidőre számíthatunk: a processzor TDP-je 2 watt alatt marad, így az üzemidő a Samsung saját adatai szerint a 9 órát is könnyen meghaladja (a Series 7 slate 5 órán keresztül képes működni egy feltöltéssel). A kijelző csak méretében azonos a gépek esetében: a Series 7 masinában Full HD, míg kistestvérében 1366×768 pixeles panel dolgozik. Mindkettő géphez jár viszont az új S Pen, amely 1024 fokozatban képes érzékelni, hogy milyen erősen nyomjuk oda a kijelzőhöz.

A hardveres eltérések a gépek tömegét is befolyásolják; természetesen a Series 7 termékcsaládba tartozó modell a nehezebb, ez 850 grammot nyom, míg a Series 5 változat csupán 760 grammos. A gépek közül az egyik verziót már a Computexen is láttuk – amit érdemes megjegyezni, az az, hogy a Samsung a billentyűzetes dokkolót tartó rögzítési megoldást egy strapabíróbb változatra cserélte.

A Samsung a gépek forgalmazását okotóber 26-án kezdi meg, de ekkor valószínűleg még csak az amerikai piacon lehet majd megvásárolni a gépeket, 1100 illetve 650 dolláros induló áron. Ez idehaza valószínűleg 1100 illetve 650 eurót jelent, így azt már most bizton állíthatjuk, hogy a Samsung átalakítható gépei nem lesznek túl olcsók.

Hozzászólások