- 2012. augusztus 31., 17:55
Ha csak az S Pen lenne új, már akkor is megérte volna kiadni az új Note-ot; a nyomásérzékelés annyira jól műdödik.

Ha csak az S Pen lenne új, már akkor is megérte volna kiadni az új Note-ot; a nyomásérzékelés annyira jól műdödik.

Sokan egy nagyra nőtt Galaxy S III-nak tartják a Note II-t, és nem is véletlenül, a gép sok szempontból hasonlít a gyártó csúcstelefonjára, és a szoftver is szinte teljesen azonos – de azért a Galaxy Note II-vel több olyan alkalmazást is kapunk, amelynek képességeit az S Pen segítségével tudjuk igazán kihasználni. Korábbi cikkünkben már megírtunk a Galaxy Note II-vel kapcsolatban minden érdekeset, így most csak a személyes tapasztalatokra hagyatkozunk.

A külső, bár a képek alapján úgy tűnhet, hogy fémből készült, valójában műanyag. Az igényesebb fajtából persze, így a Note II nem kelti az olcsóság érzetét, és nem mellesleg előnyként könyvelhetjük el azt is, hogy a készülék meglepően könnyűre sikerült így. A Note II ettől még sajnos továbbra is méretes tepsi, zsebben nehezen fér el, de biztos, hogy lesz célközönsége. A Note II-n az Android 4.0.4 és a TouchWiz párosa fut, természetesen a négymagos processzort maga a rendszer nem teszi próbára, az UI is tökéletesen futott, a Note-ot legfeljebb csak játékokkal lehet megizzasztani. A kijelző, annak ellenére, hogy felbontása csak HD, gyönyörű képet ad, abszolút nem éreztük, hogy ennél több kellene.

Az igazán jó dolog a Note II-ben viszont nem maga a készülék, hanem az új S Pen, amely 1024 fokozatban képes érzékelni, hogy mennyire erősen nyomjuk. A fokozatokat nem számoltuk meg, azonban a technológia a gyakorlatban remekül működik, anélkül rajzolhatunk például vékonyabb vagy vastagabb vonalat, hogy mindig a menüben kelljen turkálni, és az ecsetmérettel variálni. Természetesen megszokást igényel, ha nem a két véglet között szeretnénk ezzel a módszerrel vastagságot választani, de a rajzolás elég természetesnek tűnt, így ez kis gyakorlással szerintünk senkinek sem okozhat igazán problémát.

Az S Pen segítségével továbbra is készíthetünk képernyőmentéseket, bárhol is legyünk éppen a menüben (vagy egy programban), ha pedig úgy húzzuk végig a ceruzát a kijelzőn, hogy közben nyomva is tartjuk a gombot, akkor gesztusokat is rajzolhatunk. Ezzel helyettesíthetjük a vissza és a menü gombot is akár – hasznos kis segítség, amikor az S Pennel használjuk a kütyüt, mert akkor sem kell elengedni, ha a gombokra lenne szükségünk.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 8., 10:00
2020. június 5., 17:00