- 2012. augusztus 31., 19:25
A ZTE első ICS-es telefonja egyben az első Intel processzoros okostelefonja is lesz.

A ZTE első ICS-es telefonja egyben az első Intel processzoros okostelefonja is lesz.

A Grand X IN, ahogyan arra neve is utal, a Grand X kisebb-nagyobb áttervezésével született meg. A legnagyobb változás az, hogy a Tegra 3-at az Intel Medfield platform váltja, egészen pontosan az 1,5 GHz-es, kétmagos Z2460-ról van szó, amely az Atom termékcsalád tagja. A processzor mellé 1 Gbájt RAM és típustól függően 4 vagy 16 Gbájtos belső tárhely kerül, a 4,3 colos, 960×540 pixeles kijelzőt pedig az Intel GMA mobil verziója hajtja meg, amely 400 MHz-en üzemel. A ZTE nem spórolt a különféle adapterekkel: bár LTE nincs a mobilban, a HSPA modem sebessége 21/5,76 Mbps-os, így netezésnél nem a hardver lesz a szűk keresztmetszet. A WiFi n-es, a Bluetooth viszont csak 2.1-es. A telefonba került NFC-chip, 8 és 0,3 Mpixeles kamera (előbbi 1080p felvételre is képes), gyorsulásmérő, giroszenzor, közelségérzékelő és FM-rádió is. A készülék akkumulátora 1650 mAh-ás, a telefon mérete 127×65×9,9 mm, tömege pedig 141 gramm.


A mobil a specifikáció alapján nem rossz, és kézbe véve sem okozott csalódást. Kialakítása rendben van, és a rajta futó szoftver is véglegesnek tűnik, ami annak fényében nem csoda, hogy a kínai gyártó már szeptemberben szeretné piacra dobni a mobilt. Jó hír, hogy szinte biztosan meg lehet majd vásárolni Magyarországon is, de még nincs információnk arról, hogy mennyiért és melyik szolgáltatónál. A kijelző nem OLED, de a színei így is elég élénkek, a látvánnyal teljesen elégedettek voltunk. A 8 Mpixeles kamerát sajnos csak az érintőképernyővel tudjuk elsütni, dedikált kameragomb ugyanis sajnos erre a telefonra sem került. Viszont cserébe legalább arra van mód, hogy burst (gyorssorozat) módban készítsünk felvételeket, így a mozgó tárgyakat is könnyebb lekapni. A telefonon az Android 4.0.4-es verziója fut, és, amint a képeken látható, a ZTE a kezelőfelülethez nem nyúlt. A mobil teljesítményével és akkuélettartamával kapcsolatban mélyreható vizsgálatokat nem folytathattunk, de a készülék állítólag partiban van a kétmagos ARM rendszerchipekkel és normál használat mellett 26 óráig bírja egyetlen feltöltéssel – mindkettő teljesen hihetőnek tűnik.

Természetesen odahaza, amint lesz elérhető tesztpéldány, részletes tesztet is készítünk majd a mobilról; az viszont már most biztos, hogy ha a ZTE 60-70 ezer forint körüli áron tudja majd adni a telefont, akkor nagyon jó vételnek fog számítani.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
Hozzászólások