- 2012. szeptember 1., 18:44
Két padlótisztító robot állt a nálunk kevésbé Dirt Devil pavilonjának központi részén.

A Magyarországon egyelőre nem különösebben ismert Dirt Devil márka a porszívó fejlesztés és kereskedelem egyik nagyágyúja.

A világ több kontinensén jelen lévő márka partneri megállapodásokon keresztül a robotizált padlóápolási piacon is igyekszik aktív maradni. Európában például Dirt Devil Evo néven futnak az általunk is bemutatott Mint takarító robotok, amelyeknek az egyik legújabb verziója a Mint Plus itt Dirt Devil Evo Plus néven került be a katalógusba.

A fehér helyett immár fekete színben készülő robot alapja változatlan a cikkben bemutatotthoz képest, a változtatásokat mégsem szabad elhanyagolhatónak nevezni. A robothoz először is készült egy dokkoló egység, amivel nem csak kényelmesebb, de gyorsabb is a robot töltése. (A robot nem áll rá a dokkolóra, mint a porszívók, mert a piszkos, nedves törlőkendő mindenképpen emberi beavatkozást igényel.) Az Evo Plus ezen felül több navigációs kocka jeleit is támogatja, így a robot szobáról-szobára járva képes felmosni nagyobb padlófelületeket is. A több szoba együttes takarításának másik akadálya a menet közben kiszáradó törlőkendő volt, amit egy extra folyadéktartály és adagoló felmosófejbe való beépítésével orvosoltak. Így a konyha és étkező kitakarítása mellett a robot egy menetben már akár a nappali és előszoba takarítására is képes lehet. Természetesen mindezt csak akkor, ha ezek között nincs küszöb vagy burkolatváltó sín, mert azokon a robot nem képes átkelni.

A másik készülék egy extra olcsó (német Amazon oldalon 130 euró környékén hirdetett) porszívó robot, amit nyilván valamelyik kínai tömeggyártótól vásárol a Dirt Devil. A szokásosnál kisebb Dirt Devil Libero két oldalkevéfel rendelkezik ugyan, de az alján kefés henger helyett csak egy nagy szívó nyílás található.

A Dirt Devil célja, hogy ezekkel a robotokkal előbb-utóbb Kelet-Európába is eljusson, de ezzel kapcsolatban pontos dátumot nem tudtak mondani.

Címkék
Hozzászólások