- 2012. szeptember 1., 16:19
Egyéb robotok mellett két új porszívó robotot is kiállított Berlinben az Ecovacs.

Az Ecovacs Deebot sorozat két új készülékkel bővül idén. A Deebot D66 és D68 modelleket rejtő D6 sorozat a már ismert D5 és D7 sorozatok közé ékelődik be és hosszabb oldalsó kefékkel és áttervezett dokkolóval javít a korábbi modellek képességein és használhatóságán.

A két modell között mindössze három lényeges különbséget találni:

  • a D66-on egyetlen oldalsó kefe van, míg a D68-on kettő
  • a D68 felismeri, hogy szűk helyre tévedt, és ott megpróbál cikk-cakk mintában szisztematikusan kitakarítani
  • a D66 világos, míg a D68 sötét arany színű

A korábbi modellekhez képest újdonság még, hogy az oldalkeféket nem csavar tartja, hanem csak bepattinthatók, így a robot karbantartásakor vagy a kefék cseréjekor elég csak kipattintani őket. Sajnos a kefét védő keret levételéhez továbbra is pénzérmére lesz szükség.

A másik már említett újdonság az áttervezett dokkoló állomás, amin továbbra is ott a felső kinyúló rész, de sokat faragtak a szélességén, így már csak egy igen kicsi részét takarja ki a robot felső, egyébként áttervezett kezelőfelületének.

Az új modellek terület elhatároláshoz virtuális falat használnak, a korábban alkalmazott mágneses csíkot már nem ismerik fel. A gyártó specifikációja szerint a készülékek 120-150 m2 takarítására alkalmasak, ami elsőre egy kicsit soknak tűnik.

Címkék
Hozzászólások