- 2012. szeptember 1., 19:24
Megnyomkodtuk az új Sony Xperiákat; a telefonok szoftvere még nem végleges, de már most is jónak tűnnek a mobilok.

Megnyomkodtuk az új Sony Xperiákat; a telefonok szoftvere még nem végleges, de már most is jónak tűnnek a mobilok.

A Sony telefonjairól az augusztus 29-i bejelentéskor egyszer már írtunk, aki a specifikációkra kíváncsi, az nézze meg korábbi cikkünket, most csak a rövid próba során szerzett tapasztalatokra hagyatkozunk. Az XPERIA T, V és J közül a legerősebb T-t vettük szemügyre először. A mobil kialakításával és összeszerelésével különösebb bajunk nem volt, de ugyanazt éreztük, mint a Galaxy S III-nál: a műanyag borítás nem rossz, de nem is az igazi.


Sony XPERIA T/TX

Aki ad a külsőre, az szerencsére fémházas kialakítást is választhat, persze ebben az esetben a mobilt csak ezüstszínű kiszerelésben kérhetjük. Feltűnhet, hogy a mobil oldalán dedikált exponáló gomb is van – ilyet korábbi XPERIA mobilokon is láttunk már, a többi androidos gyártót pedig csak bátorítani tudjuk, hogy kövessék a japán gyártó példáját. Az exponáló gombbal a 13 Mpixeles Exmor R szenzoros kamerát indíthatjuk el, amelyet természetesen kipróbáltunk; és az eredménytől, beltéren legalábbis, nem voltuk elájulva. Pedig a Sony direkt ki is emelte, hogy rossz fényviszonyok között is jó képeket készíthetünk, ennek ellenére a fotók túlságosan is zajosak és túlélesítettek lettek. A telefon szoftvere egyébként még nem végleges (ezért a tesztképet meg sem mutathatjuk), így akár a kamera képminősége is javulhat még. A mobil Android 4.0.4-es OS-t futtat, természetesen tökéletesen zökkenőmentesen, a 4,6 colos HD kijelző képe pedig kifogástalan. Kicsit furcsa, de gyorsan meg lehet szokni, hogy magán a mobilon nincsenek gombok, csak a szoftveres billentyűkre hagyatkozhatunk.


Sony XPERIA V

A Sony Xperia V-t teljesítményben természetesen nem éreztük gyengébbnek, esetében inkább az volt a kérdés, hogy a víz- és porálló kialakítás mennyire befolyásolta a dizájnt. Ahogyan a képeken is látszik, a Sony mérnökei ezúttal tökéletesen megoldották a feladatot, ha nem tudnánk, akkor az Xperia V-ről nem mondanánk meg, hogy az átlagosnál strapabíróbb; még az ívelt hátlapot is megkapta a mobil. A V-n már nincsen dedikált fotó gomb, így a képkészítés kicsivel kényelmetlenebb. A valamivel kisebb képátló ellenére a telefon nem rövidebb az Xperia T-nél, viszont vékonyabb nála.


Sony XPERIA J

Formáját illetően az Xperia J sem különbözik túlságosan a másik két mobiltól, persze ez a telefon már érezhetően kisebb, és a kijelző felbontása miatt valódi (de szintén érintős) gombok is kerültek a panel alá. A gyengébb processzor mellett valószínűleg a memória is kevesebb, tippre 512 Mbájt. Az UI ugyan nem akad meg, de érezhetően lomhábban futott, pedig még a kijelző felbontása is kisebb, így kevesebb pontot kell a grafikus gyorsítónak kiszámolni. Amiben az XPERIA J is erős, az a tartalom – de sajnos ebből nekünk egyelőre nem jut, pedig a japán gyártó már 60 napos próbaverziót is kínál a felhasználóknak. Viszont akkor is érdemes lehet választani, ha pink vagy pezsgőszínű változat érdekel minket.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
2020. június 8., 10:00
Hozzászólások