- 2012. szeptember 2., 16:46
A sokadik 84 colos tévét láttuk a Toshibánál, de még mindig nem tudunk az élménnyel betelni.

A sokadik 84 colos tévét láttuk a Toshibánál, de még mindig nem tudunk az élménnyel betelni.

Nem meglepő módon a Toshiba is 84 colos méretben mutatta be 4K×2K-s tévéjét, amelyet a tervek szerint 2013-ban már forgalmazni is fog. A Toshiba mellett a Sony és az LG is hasonló méretben demózta saját UHD megoldásait – ami persze nem véletlen, szinte teljesen biztos, hogy mindhárom tévében ugyanaz a(z LG) panel dolgozik ugyanis.

A Toshiba monstrumának képminősége kifogástalan volt, persze ha túl közel mentünk a tévéhez, akkor azért a pixelek már látszódtak – hiába a 4K×2K felbontás, ezen a készüléken nagyjából akkorák a képpontok, mint egy 32 colos HD Ready tévén. A 213 cm-es képátlójú készüléket egyébként optimális esetben kevesebb, mint két méterről kell nézni – persze csak akkor, ha találunk olyan 8 Mpixeles tartalmat, amivel minden egyes pixelt ki tudunk a kijelzőn használni.

A japán gyártó természetesen nemcsak 2D, hanem 3D anyagokkal is demózta az óriást; a térhatású megjelenítés pedig passzív szemüveggel működött, ami nem igazán volt meglepetés, lévén, hogy a Toshiba már év elején bejelentette, hogy 2012-től az aktív shtteres rendszereket teljesen száműzi a termékpalettáról.

Címkék