- 2012. szeptember 2., 09:59
Bár 2013 előtt nem lesz kapható, az IFÁ-n már működés közben is bemutatták a Windoro második generációját.
Hirdetés

Bár még messze van a sorozatgyártástól, Berlinben már megnézhettük működés közben is az újratervezett, második generációs ablaktisztító robotot a Windoro Intelligentet.

Januárban már láthattuk a polcon a prototípust és hallhattunk az új készülékről, de akkor még inkább az első generáció nagyobb tisztító korongokkal szerelt változata volt az előtérben. Berlinbe azonban már működő mintát is hozott a koreai fejlesztő cég a második generációs robotból, ami nem csak jobban néz ki, de könnyebben használható a jelenleg kapható első generációnál.

Az első verziókkal ellentétben, ahol külön modell készült az egy illetve a két rétegű üvegekhez, a jövőben 5 mm-től 28 mm-ig minden ablakvastagságot egy készülékkel lehet majd takarítani. A kezelőfelületet igyekszik a cég tovább egyszerűsíteni, hogy a használat során minél kevesebb buktatóra kelljen odafigyelnie a felhasználónak.

A második generációban az eddigi lítium-ion akkumulátort gyorsabban tölthető és nagyobb kapacitású lítium-polimer telepekre cserélik.

Windoro az első háztartási felhasználásra szánt ablaktisztító robot, ami önállóan képes letisztítani egy ablakot. A robot két darabját az üveg két ellentétes oldalára kell helyezni, ahol a két egységet erős állandó mágnesek tartják együtt. A robotot a koreai Ilshim egy helyi egyetemmel karöltve fejlesztette ki, és első prototípusait két éve az IFÁ-n mutatták be. A készülék első generációja azóta már Európa több országában (Franciaország, Németország, Egyesült Királyság, stb.) is kapható, de elterjedésének korlátozott használhatósága és egyelőre magas ára szab határt.

Címkék
Hozzászólások