- 2012. szeptember 3., 10:29
Az Ecovacsnál nem sokat ülnek a babérjaikon, a januári ígéretekből szeptemberre működő termék lett.

Januárban a CES-en már láttuk működés közben az Ecovacs dupla egységes, mágnessel az üvegen tartott ablaktisztító robotját. Akkor a beszélgetés során a kínai cégnél utaltak arra, hogy dolgoznak egy olyan verzión is, ami ellenoldali darab nélkül is használható lesz.

A CES-en bemutatott verzió szinte még meg sem érte a sorozatgyártást (legalábbis a vastagabb, dupla üvegekre szánt változat), az IFÁ-n a cég már demonstrálta is az egy oldalra feltehető modellt. A Winbot 7 egyetlen egységből áll, és az üveg másik oldalán lévő mágnes helyett vákuum tartja a függőleges felületen. Mivel a folyamatos szívóhatás akkumulátorról nem tartható fenn biztonságosan és kellően hosszú ideig, a Winbot 7 már nem akkumulátoros, hanem hálózati tápegységről működő robot. Akkumulátort csak áramkimaradás idejére tartalmaz, ami áramszünet esetén kb. fél óráig képes az üvegen tartani a robotot.

A robot az üveget két darab fixen elhelyezett (nem forgó) mikroszálas kendővel takarítja. A Winbot 7 elején lévő enyhén nedvesített kendő mögött egy gumicsík húzza le a felesleges nedvességet az üvegről, majd a felületet a hátsó kendő törli teljesen szárazra. A Winbot 7 az ablakot fentről lefelé Z alakban haladva tisztítja, és egyformán képes kerettel rendelkező és keret nélküli ablakok tisztítására is.

Címkék
Hozzászólások