- 2012. szeptember 3., 16:45
Szépen lassan eljutottunk oda, hogy a HTC Desire sorozat már a középkategóriát képviseli.

Szépen lassan eljutottunk oda, hogy a HTC Desire sorozat már a középkategóriát képviseli.

A HTC a barcelonai Mobile World Congressen bejelentette a One sorozatot, és vele együtt azt is, hogy idén nem fog rengeteg terméket piacra dobni, helyette csak néhány mobilra koncentrál. Ennek fényében a One X, One S és One V mellé elég sokára érkezett a következő újdonság, a Desire C – ezt a telefont követte most a Desire X, amelyet természetesen élőben is megnéztünk.

A mobilt a HTC kétféle színben, fehér és fekete borítással is kiállította. A fehér nagyon nem bejövős, ordít róla, hogy műanyagból készült, a fekete variáns legalább egy kicsit igényesebb kialakításúnak tűnik. A hangerőszabályzó kialakítása sajnos nem túl kifinomult (főleg a fehér modellen), és a gombot megnyomni is nehéz. A formaterv viszont összességében nem rossz, a mobil nagyon is emlékeztet a One X-re/S-re. A telefon 4 colos kijelzőt kapott, így ma már abszolút nem számít nagynak, mérete nagyjából akkora, mint az első Desire volt. A telefon viszont meglepően könnyű; további specifikációk a bejelentés után készült cikkünkben találhatók.

A Desire X-en az Android 4.0.4 fut, a HTC Sense 4.1-gyel, ez utóbbi (néhány további extrával kiegészülve, pl. beats audio, gyorsfotózás, 25 GB DropBox tárhely, HTC Connect) a telefon legfőbb vonzereje. A szoftver egyelőre még nem tűnik véglegesnek, amikor például kiléptünk egy programból, akkor a Sense mindig újraindult. Ezen kívül a kétmagos processzor ellenére többször is megtorpant a felület – a felhasználói élményről így egyelőre nem mondunk semmit, a HTC nyilván nem fogja ilyen hibákkal kiadni a mobilt. A Sense tudását tekintve egyébként ahhoz a verzióhoz van legközelebb, amelyiket korábban a One V-n láttuk. Nem tűnik jó előjelnek viszont az, hogy a HTC csak vizsgálja a Jelly Bean frissítés lehetőségét – de remélhetőleg nem kerekedik az ügyből még egyszer egy olyan kínos közjáták, mint anno a Desire 2.3-as ROM-ja körül.

A tervek szerint a mobil szeptemberben már az európai boltok polcain lehet, de a mérnököknek nagyon össze kell kapniuk magukat, ha gyorsan ráncba akarják szedni a szoftvert. Az árat illetően 300 euró körüli összegre számíthatunk – hogy ez sok-e vagy kevés, arra akkor tudunk majd válaszolni, amikor kijön a Desire X. Egyrészt az ár/érték arány megítélésében nagy szerepet játszik, hogy a szoftvert sikerül-e kipofozni, másrészt az sem lesz mellékes, hogy mennyiért lesz akkor kapható a One S (vagy akár a One V).

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
2020. június 8., 10:00
Hozzászólások