- 2012. szeptember 3., 18:55
Leszállta az UFO: a Mede8et 3D-képes médialejátszója igazán jó árcédulát és kiváló formátumtámogatást kapott.

Leszállta az UFO: a Mede8et 3D-képes médialejátszója igazán jó árcédulát és kiváló formátumtámogatást kapott.

A leginkább egy UFO-ra emlékeztető Mede8er MED1000X3D az egyik legolcsóbb médialejátszó a piacon, ha olyan készüléket keresünk, amely a 3D anyagokat is kezeli: az alapverzió 199, a WiFi adapterrel szerelt változat pedig 229 európa kerül – merthogy a lejátszó az IFA elején történt bejelentés óta, azaz augsztus 31. óta már meg is vásárolható, ráadásul 5 év garanciával.

A kütyü a Realtek RTD1186-os chipsetjére épül, 512 M RAM és 512 MB ROM került bele. A Mede8er szerencsére nem hagyta meg a Realtek gyári kezelőfelületét, a helyette tervezett saját UI pedig egészen jól néz ki – a felületnek kis XBMC-s beütése van, de rákérdeztünk, semmi kapcsolat nincsen a gyártó és a z XBMC-t fejelsztő csapat között. Amit a készülékről tudni kell, az az, hogy minden formátumot támogat, beleértve a 3D formátumokat is, így elvileg nem találhatunk olyan filmet a neten, amellyel ne tudna megbirkózni. Az UFO alakú kialakításnak igazából nincsen különösebb oka, csak annyi, hogy a Mede8er különbözni akart a többiektől. Egyelőre csak szürke/ezüst változat készül a MED1000X3D-ből, de később lesz fekete és kék verzió is - viszont sajnos mindegyik elég műanyagnak néz ki, ez az olcsóság ára. A gép hasában éppen annyi hely van, hogy egy 3,5 colos HDD-t be tudjunk építeni – ez azt jelenti, hogy a lejátszó belső tárhelye akár 3 Tbájtos is lehet. A firmware természetesen képes a filmek metaadatait letölteni, és egy sor online rádióállomásra is csatlakozhatunk vele.

A lejátszót a tervek szerint hamarosan alaposabban is ki tudjuk majd próbálni – a teszttel néhány héten belül jelentkezünk.

Címkék
Ez is érdekelhet
2017. április 19., 14:23
2017. február 22., 11:00
Hozzászólások