- 2012. szeptember 3., 18:14
A Syabas lejátszója nem lesz olcsó, de cserébe megkapja a Sigma VXP képfeldolgozó egységét is.

A Syabas lejátszója nem lesz olcsó, de cserébe megkapja a Sigma VXP képfeldolgozó egységét is.

A Syabas elhozta az IFA-ra az A-400-at is, amely 299 euró körüli áron hamarosan kapható lesz az európai piacon, és információnk szerint a lejátszó Magyarországra is eljut már az első körben. Az A-400 egyik legfontosabb újdonsága, hogy már a 3D anyagokat is kezeli, köztük a 3D Blu-ray ISO fájlokat is – viszont a BD lemezeknél a menüről továbbra is le kell mondanunk, mert a Syabas nem akar licencdíjat fizetni a menü miatt. A BD lemezek látványos felülete helyett így be kell érnünk egy puritán verzióval de ez a cím, a hangsáv és a felirat kiválasztására tökéletesen alkalmas, és valószínűleg egyébként gyorsabb is, mintha az eredeti menüben bogarásznánk.

Az A-400 a Sigma Designs SMP8911-es chipet kapta meg, amely két 800 MHz-es CPU-t tartalmaz; a videolejátszással a chip sebességének köszönhetően nem is volt semmilyen gond (a formátumtámogatás pedig természetesen teljeskörű), a menü viszont nem érződött látványosan gyorsabbnak, mint a korábbi verzióknál. A Sigma Designs lapkájának érdekessége, hogy a VXP képfeldolgozó egységet is tartalmazza, amely jobb deinterlace szűrővel, kifinomult felskálázó algoritmussal és képjavítókkal igyekszik a megjelenített tartalom minőségén emelni.

A menü felépítése és működése gyakorlatilag nem változott, viszont a Syabas elkészítette az iOS 5 alatt futó, az A-400 felületére hajazó alkalmazást is, amely remekül használható távirányítóként. (A szoftver később Androidra is megjelenik.)

Balra a BD lemezek menüje

A lejátszó tipikus tégla formájú, de kialakításával teljesen elégedettek voltunk – és, amint az a képen is látszik, a hardver nem túl nagy, annak ellenére, hogy HDD-t is építhetünk bele.

Címkék
Ez is érdekelhet
2018. október 2., 15:00
2018. október 31., 09:00
2018. március 28., 15:00
Hozzászólások