- 2012. szeptember 5., 11:40
A Windows 8-hoz az Acer is készített újdonságokat, mégpedig két, érintőképernyővel szerelt notebook személyében.

A Windows 8-hoz az Acer is készített újdonságokat, mégpedig két, érintőképernyővel szerelt notebook személyében.

A masinák a gyártó meglévő portfoliójába érkeznek, egyikük az M3, másikuk pedig a V5-ös sorozatot erősíti majd – ebből pedig nem nehéz kitalálni, hogy a termékek dizájnja túl sokat nem változott, csupán arról van szó, hogy a meglévő kijelzőt az Acer egy olyanra cserélte mindkét termék esetében, amely kezünk érintését is képes érzékelni. Az új M3-as és az új V5-ösök ezt leszámítva teljesen hétköznapi noteszgépek.

Az M3 Touch 15,6 colos kijelzőjével, 20,7 mm-es vastagságával és 2,15 kg-os tömegével az otthoni vagy a munkahelyi PC kiváltására alkalmas leginkább; a konfigurációt illetően pedig Core i3/i5-ös processzort, akár 6 Gbájt memóriát, az integrált VGA helyet pedig NVIDIA GeForce GT640M videovezérlőt is választhatunk. A gép a Timeline sorozatba (is) tartozik, tehát legalább 8 órányi üzemidőre számíthatunk, viszont egyben Aspire is, tehát a készülékház esetében be kell érnünk a műanyag változattal.

A V5 Touch 11,6, 14 és 15,6 colos kijelzővel érkezik, tehát alapvetően ez a kategória sem a könnyen hordozható gépek táborát erősíti majd, kivéve persze a 11,6 colos modellt. A gépek vastagsága 23 mm lesz, a két nagyobbik tömege pedig 2,1 vagy 2,4 kg – valószínűleg a legkisebb változat jelenik majd meg legkésőbb, így adatai még nem ismertek. Az M3-as széria fekete színével ellentétben a kiállított V5-ös gép ezüstszínű volt, de sem az anyaghasználat sem a gép összeszerelési minősége nem tért el az M3-asétól. A hardverkiépítés tekintetében gyakorlatilag ugyanazt kapjuk, mint az M3 Touch szériánál, egyedül a maximális RAM mérete más, 8 Gbájt.

Az Acer nem közölte, hogy mikor dobaj piacra a termékeket, de a gépek adatlapján az operációs rendszer rovatban „Windows 7 vagy Windows 8” szöveg volt feltűntetve, elképzelhető tehát, hogy a tajvani gyártó nem várja meg, amíg a Windows 8 piacra kerül. A gépek ára szintén nem ismert még.

Címkék
Hozzászólások