- 2012. szeptember 5., 12:06
Az LG különleges monitorai is vetettünk néhány pillantást; főleg a 21:9-es modellre volt érdemes figyelni.

Az LG különleges monitorai is vetettünk néhány pillantást; főleg a 21:9-es modellre volt érdemes figyelni.

A 21:9-es képarányt a Philips vezette be, és érdekes módon egészen sokáig kellett arra várni hogy a többi gyártó is hasonló kijelzővel jelentkezzen. Tévé fronton például egyedül az amerikai VIZIO követte a Philips példáját, de az IT szektorban sem akadtak eddig lelkes „másolók”. Az idei IFA-n viszont több szuperszélesvásznú termékkel is találkoztunk, például az LG EA93-as monitorával.

A kijelzőről korábban minden specifikációt megírtunk már, ezért elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy a gyakorlatban mennyire jól használható a kijelző. Jelentjük, remekül. Bár a képátló csak 29 colos, ha teljes képernyőn nézzük a filmet, akkor a kép mérete megegyezik azzal, mintha egy 34 colos, 16:9-es képarányú tévén néznénk ugyanezt. Az LG azonban nemcsak a filmekre helyezte a hangsúlyt, egy másik készüléken a számítógép asztala és egy 16:9-es képarányú film futottak egymás mellett – mindkettő teljesen jól használható méretben. Emellett már csak hab a tortán, hogy az EA93 külsőre is teljesen rendben van.

A másik érdekesség az EA83 volt (ennek specifikációját szintén megírtuk korábban), amely 2560×1440 pixeles felbontásával és hardveres kalibrációs lehetőségével tűnik ki a monitorok népes mezőnyéből – természetesen az LG a standon is legfőképpen ez utóbbi képességet domborította ke. Ez a monitor inkább a profiknak készült, ami dizájnján is látszik – a káva és a talp is sokkal visszafogottabb megjelenést kölcsönöz az EA83-nak.

Az LG a monitorokat novemberben tervezi piacra dobni, azt viszont még nem lehet tudni, hogy mennyibe fognak a kijelzők kerülni.

Címkék
Hozzászólások