- 2012. szeptember 5., 11:08
Természetesen a Toshiba sem akart kimaradni a jóból; a vállalat átalakítható gépe pedig egész érdekesre sikerült.

Természetesen a Toshiba sem akart kimaradni a jóból; a vállalat átalakítható gépe pedig egész érdekesre sikerült.

A Toshiba egyelőre nem készített Windows RT-s gépet, de a vállalat standján azért nemcsak a tévék voltak érdekesek, hanem néhány ultrabook prototípus is. Közülük is kiemelkedett a Windows 8-ra épülő hibrid gép, amely notebookból táblagéppé alakítható, ráadásul egy nem túl hétköznapi, sínes rögzítési megoldás segítségével. A kijelző jobb és bal szélét rögzítő, középen pedig megtámasztó szerkezet nem néz ki túlságosan bizalomgerjesztőnek, de meglepő módon ezt tűnt a legstabilabbnak az összes általunk próbált verzió közül – csak ne kelljen egyszer egy ilyen notival hátulról farkasszemet néznünk.

Ha a fogazott síneket leszámítjuk, akkor viszont a gép kialakítása teljesen rendben van, a káva pedig a táblagépes üzemmódhoz még a Windows gombot is tartalmazza. A szokásos, teljes értékű PC-kén használható hibrid gépeknél felmerülő hátrányokkal ugyanakkor ezúttal is szembe kell néznünk: az U920t nehéz (1,45 kg-os) és vastag (19,9 mm-es) is ahhoz, hogy kézben tartva táblagépként huzamosabb ideig használjuk.

Ezt egyébként a fizikai méret sem engedné meg, hiszen a gyártó 12,5 colos érintőkijelzőt szerelt a masinába, ami ebben a kategóriában már óriásinak számít. A nagy méret előnye ugyanakkor, hogy az U920t notebookként valóban teljes értékű; még a tapipados billentyűzete is normál méretű, a gyors próba során kényelmesnek tűnt rajta a gépelés.


A hardver tekintetében a Toshiba nem okozott különösebb meglepetést, egy sztenderd ultrabook kiépítés köszön vissza, Core i5-ös processzorral, integrált VGA-val, 8 GB RAM-mal és akár 256 Gbájtos SSD-vel. A Toshiba az U920t-t a Windows 8 megjelenésével egy időben, azaz október 26-án dobja majd piacra, induló ára pedig 1000 dollár körül várható.

Toshiba U830w

A gyártó standján az U920t mellett feltűnt még néhány új ultrabook is: az U940 14 colos kijelzővel, Core i3/i5 processzorral, hibrid HDD-vel és USB 3.0 csatlakozókkal, az S950 15 colos kijelzővel, Intel vagy AMD processzorral, 8 Gbájt memóriábal és DVD meghajtóval, a P840t érintőképernyővel, az U840W pedig 14,4 colos, 21:9-es képarányú, tehát filmekhez ideális kijelzővel. Ezek a gépek szintén Windows 8-cal érkeznek majd, így legkorábban szintén október 26-án kerülhetnek a boltokba.

Címkék
Hozzászólások