- 2013. szeptember 6., 08:19
A Haswell processzorok megjelenésével a Toshiba is frissítette a notebookjait, de azért AMD-s modell is van.

A Haswell processzorok megjelenésével a Toshiba is frissítette a notebookjait, de azért AMD-s modell is van.

A Toshiba frissítette Satellite U és M notebookjait, s bejelentette a két sorozat új tagjait. Mindkét szériába 15,6 col képátlójú LCD-vel szerelt modellek érkeznek, s a legmodernebb Intel Haswell Core i processzorok is választhatók hozzájuk. az M szériás gépekhez pedig AMD APU is elérhető. Az operatív memória az új modellek esetében maximum 16 GB lehet, amelyet két 8 GB-os modul behelyezésével érhetünk el.

A notebookok között az U széria és az M sorozat t jelzésű tagjai tíz pontos érintésérzékeny kijelzőt is kaptak, így a Windows 8 érintő szolgáltatásai korlátozás nélkül használhatók. A perifériák csatlakoztatására, illetve a helyi hálózatok kezelésére USB 3.0, Bluetooth, 802.11 b/g/n WiFi áll rendelkezésünkre, a képernyőtartalom megosztására pedig az Intel Wireless Display és a Miracast támogatás ad lehetőséget. A hosszú, akár 7 órás üzemidőt erős akkumulátor és hatékony energiagazdálkodás teszi lehetővé.

Sajtóközlemény:

Kiváló teljesítmény, vékony és könnyű kialakítás
Bemutatjuk az új, Satellite U és M sorozatú laptopokat

 • Rendkívül stílusos, könnyű és vékony, szálcsiszolt alumínium készülékház választható érintőképernyővel
 • A csatlakozási lehetőségek teljes tárházának és a hosszú akkumulátor üzemidőnek köszönhetően kiválóan használható otthon vagy útközben is
 • A sorozat tagja a Toshiba első 15,6 hüvelykes (39,6 cm) Ultrabookja™, a Satellite U50t

2013. szeptember 5. Budapest, Magyarország – A Toshiba Europe GmbH a mai napon bejelenti új, Satellite U és M sorozatú laptopjait, melyek között két Ultrabook™ is található. Az új, vékony, könnyű és számos funkcióval ellátott modellek mindazok számára jelentenek tökéletes választást, akik nagy teljesítményű, impozáns kialakítású notebookra vágynak kedvező áron, és szívesen használnak ilyen eszközöket otthon vagy útközben is.

A Toshiba első 15,6 hüvelykes (39,36 cm) Ultrabookját™, a Satellite U50t-t tízujjas érintőképernyővel látták el, amivel a Windows 8 menürendszere is egyszerűen kezelhető. Ezt a nagy teljesítményű, ugyanakkor kedvező árú Ultrabookot™ kitűnő minőségű, élénk színeket megjelenítő kijelzővel látták el. A hosszú akkumulátor üzemidő pedig kényelmes használatot tesz lehetővé útközben is.

A 15,6 hüvelykes (39,6 cm) Satellite M50, M50t, M50D, M50Dt notebookok egyes modelljeit a még kiválóbb multimédiás élmény érdekében a legújabb NVIDIA® grafikus adapterekkel látták el. Az M50t és M50Dt modellek érintőképernyővel, az M50D és M50Dt típusú laptopok pedig az AMD új generációs APU processzoraival rendelkeznek.

Gyönyörű és egyben praktikus kialakítás

A rendkívül könnyű (2,1 kg) és mindössze 21,1 mm vastag új Satellite laptopok és Ultrabookok™ legalább annyira mutatósak, mint amennyire praktikusak. A notebookok lenyűgöző megjelenését és strapabírását a stílusos, alsó részén textúrázott felületű, ezüstösen szálcsiszolt alumínium készülékház biztosítja. A 15,6 hüvelykes kijelző és a háttérvilágítással rendelkező billentyűzet segítségével az új modellek használata kedvezőtlen fényviszonyok mellett is kényelmes, a vékony kialakítás pedig az egyszerű hordozhatóságot teszi lehetővé.

Kiváló teljesítmény
Az új sorozatot a legkorszerűbb technológiákkal látták el. Az U50t modelleket 4. generációs Intel® Core™ Ultrabookokhoz™ készült processzorokkal szerelték fel, míg a beépített Intel® HD Graphics 4400 grafikus feldolgozóegység élővé varázsolja a képeket.

A Satellite M sorozatban 4. generációs Intel® Core™ és az optimális energiagazdálkodás érdekében új generációs AMD APU processzorokra épülő modellek is találhatók. A különféle grafikus feldolgozóegységekkel felszerelt változatok (Intel® HD Graphics 4400, NVIDIA® GeForce® GT 740M 2 GB VRAM-mal és NVIDIA® Optimus™ technológiával) egyaránt kiváló multimédiás élményt nyújtanak.

Lélegzetelállító multimédiás képességek
A Toshiba új, Satellite U és M sorozatú notebookjai vékony és könnyű kialakításuk ellenére kitűnő multimédiás képességekkel rendelkeznek. A kiváló minőségű sztereó hangszórókat DTS® Studio Sound™ funkcióval látták el, mely kristálytiszta, részletgazdag hangzást és nagyszerű basszust biztosít, míg a beépített HD LED kijelző az élénk színeknek és az éles részleteknek köszönhetően magával ragadó élményt nyújt.

Kiváló hordozhatóság, rendkívüli csatlakozási lehetőségek
Az egyszerű kapcsolódás érdekében valamennyi modellt teljes méretű csatlakozókkal szerelték fel, így a felhasználók bárhol egyszerűen szinkronizálhatják, oszthatják vagy tekinthetik meg adataikat. Az Intel® WiDi™ és a Wi-Fi® tanúsított Miracast™ technológiák segítségével a notebookon tárolt multimédiás tartalmakat akár világhálós csatlakozás nélkül is megtekinthetjük vagy meghallgathatjuk az arra alkalmas, vezetékek használata nélkül csatlakoztatott eszközökön. A beépített HDMI port a csatlakoztatott megfelelő kijelzőn akár 3D tartalmak megjelenítésére is használható.

Az új Satellite laptopokat ezenkívül Bluetooth® 4.0 funkcióval, teljes méretű HDMI® porttal, SD kártyaolvasóval, valamint HD felbontású, beépített zajszűrős mikrofont is tartalmazó webkamerával is ellátták. A három USB portból kettő az USB 3.0 szabványt is támogatja, így az eszközök közötti fájlátvitel minden eddiginél nagyobb sebességgel lehetséges. Az akár 1 TB-os háttértárral rendelkező notebookokon temérdek videó, játék, fotó és egyéb fájl is tárolható, így ezeket akár útközben is tökéletes minőségben élvezhetjük.

A Toshiba új Satellite U és M sorozata:

 • Akár 16GB RAM (2 x 8 GB bővítőhely)
 • 15,6” (39,6 cm)
 • Nagyméretű érintőlap gesztusérzékeléssel és tenyérrel történő véletlen érintés okozta problémák elleni védelemmel
 • Csatlakozók: 2 x USB 3.0 (1 x Sleep-and-Charge funkcióval), 1 x USB 2.0, 1 x HDMI® 1.4 3D TV támogatással, SD kártyaolvasó, Gigabit LAN, Bluetooth® 4.0, Intel® Wireless Display, Wi-Fi® tanúsított Miracast™, Wi-Fi (802.11 b/g/n)
 • DTS® Studio Sound™ hangzásjavító funkcióval ellátott, kiváló minőségű hangszórók
 • HD webkamera beépített sztereó mikrofonnal
 • Akár 7 óra akkumulátor üzemidő
 • Prémium minőségű, ezüstös szálcsiszolt alumínium készülékház

Toshiba Satellite U50t Ultrabook™:

 • 4. generációs Intel® Core™ processzorok Ultrabookokhoz™
 • Intel® HD Graphics 4400
 • Tízujjas érintőképernyő
 • Akár 1 TB HDD
 • Az alapmodell tömege: 2,3 kg
 • Méretek: 377,5 x 249,5 x 21,3 mm

Toshiba Satellite M50, M50D, M50Dt laptopok:

 • 4. generációs Intel® Core™ vagy a legújabb AMD APU processzorok
 • Intel® HD Graphics 4400, AMD Radeon™ HD vagy 2 GB VRAM-mal szerelt NVIDIA® GeForce® GT 740M grafikus egység
 • Választható érintőképernyő
 • Akár 1 TB HDD
 • Az alapmodell tömege: 2,1 kg
 • Méretek: 377,5 x 249,5 x 21,3 mm

Az új sorozatú Toshiba Satellite laptopok 2013 negyedik negyedévétől kaphatók.

Címkék
Hozzászólások