- 2013. szeptember 6., 07:21
A VAIO Fit A gépekre egy újfajta, multi-flip nevű rögzítés került, hogy a gépeket könnyen alakíthassuk tabletté.

A VAIO Fit A gépekre egy újfajta, multi-flip nevű rögzítés került, hogy a gépeket könnyen alakíthassuk tabletté.

A Sony rögtön három modellt is piacra dob, amelyek elsősorban a kijelző méretében (és persze ehhez kapcsolódóan a noteszgép méretében és a tömegben) különböznek. A VAIO Fit 13A, 14A és 15A típusok rendre 13,3, 14 illetve 15,5 colos kijelzővel rendelkeznek, amelyek közül a két kisebb modellben lévő panel Full HD, a 15,5 colos változatba lévő pedig 2880×1620 pixeles felbontást nyújt.

A Sony már az új Intel Core i processzorokat építi a gépbe (Haswell), egyelőre úgy tűnik, hogy az i5-ös és az i7-es szériából egyaránt választhatunk központi egységet. A kijelző a két kisebb változat esetében az integrált grafikus vezérlő hajtja meg, a VAIO Fit 15A-ba viszont dedikált NVIDIA grafikus egység is kerül(het). A gépekbe akár 16 GB memória és 512 GB-os SSD is kérhető, ha viszont ez kevésnek bizonyul, akkor a Sony hibrid merevlemezt is kínál.

A VAIO Fit A gépek a könnyedebb kategóriát képviselik, a 13,3 colos verzió például alig valamivel több, mint 1,2 kg-os, és a Sony szerint a 15,5 colos modell tömege sem éri el a 2 kg-ot. A Sony a gépek részletes specifikációját még nem közölte, azt viszont már tudni lehet, hogy a karácsony előtt a boltokba kerülő gépekben NFC chip és a billentyűzet háttérvilágítás is lesz.

Címkék