- 2013. szeptember 7., 11:02
Bár telefonon nem vagyunk híve az óriási kijelzőnek, a kamera funkció tipikusan olyan, aminek jó a nagy képernyő.

Bár telefonon nem vagyunk híve az óriási kijelzőnek, a kamera funkció tipikusan olyan, aminek jó a nagy képernyő.

Persze nem is a képernyő a lényeg az új Sony Xperia Z1-ben, hanem az 1/2,3” méretű 20,7 megapixeles érzékelő, ami ha nem is döntöget rekordokat, mégis ritkaságszámba megy mobiltelefonokban. Az viszont furcsa volt, hogy az Xperia Z1-ben a kamera alapállásban nem 20, hanem csak 8 megapixeles felbontásra van állítva, mintha szégyellné, hogy nagy felbontású képeket is tud készíteni. Persze lehet, hogy a Sony azon a véleményen van, hogy nem a megapixelek számítnak, hanem az elkészült kép, ami 8 megapixelre leméretezve élesebb, szebb lehet. Esetleg az is előfordulhat, hogy valaki, aki korábban nézegette a mobilt, átállította – de nem gondoljuk, hogy valaki szándékosan a maximálisnál kisebb képmérettel szerette volna tesztelni a telefont.

Egyébként abban van igazság, hogy az érzékelő natív felbontásánál kisebb képek tisztábbak, élesebbek, de a Sony Xperia Z1-nek nincs oka szégyenkeznie 20 megapixeles felbontással sem. Ugyan messze nem voltak ideálisak a körülmények, azért megpróbáltuk a Z1-gyel a lehető legjobb körülmények között néhány tesztfotót készíteni. Ami jól látszik, az az, hogy a Sony végre letett arról, hogy túl nagy zajszűrést, és ezt kompenzálandó, túl nagy képélesítést használjon, ami a vonalélességnek és a részlétességnek is nagyon jót tett (kattintásra minden fotó eredeti méretben nyílik meg).

Ahogy azt egy négymagos processzortól elvártuk a kezelés során a nagy felbontás és fájlméretek ellenére is olyan sima volt a működése, mintha csak 5-8 megapixeles képekkel kellene dolgoznia.

Bár lehetett volna érzékenység sorozatot is készíteni, ezt az állandóan változó körülmények miatt (folyamatosan változtatták a terem megvilágítását) inkább nem vállaltuk be.

Összességében jó megvilágítás mellett alacsony érzékenységen mi elégedettek voltunk a képminőséggel. További részletek a Sony Xperia Z1-ről.Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 5., 17:00
Hozzászólások