- 2013. szeptember 8., 18:19
A Samsung csupán két dolgot változtatott meg a Tab 7-en, hogy a gyerekek számára is ideális tablet születhessen.

A Samsung csupán két dolgot változtatott meg a Tab 7-en, hogy a gyerekek számára is ideális tablet születhessen.

Adjunk bármilyen okostelefont vagy táblagépet akár csak egy kétéves gyermek kezébe, és pillanatok alatt rájön, hogyan kell bekapcsolni, a kezdőképernyőt feloldani és programokat elindítani (vagy legalábbis mindent a lehető legrövidebb idő alatt elnyomkodni, elállítani); a legrosszabb eset az, hogy mindezt egyszer meg kell neki mutatni. Azt viszont mindenképpen el kell fogadnunk, hogy a most felnövő generáció számára az érintőképernyős eszközök, köztük a táblagépek kezelése teljesen természetesen lesz.

A kisemberek oldaláról a nyitottság és a kíváncsiság mindenképpen megvan, és szerintünk egyáltalán nem baj, ha már az egészen picik is ismerkednek a technológiával. Persze egy olyan eszköznek, amit a kicsik kezébe adunk, néhány extra követelménynek nem árt megfelelnie, például jól jön a strapabíró tokozás és a speciális szoftver. Ha röviden akarnánk jellemezni a Galaxy Tab 3 Kids változatát, akkor ezt mondanánk: a Samsung fogott egy Galaxy Tab 7-et, adott neki egy gumitokot és megtanította pár trükkre a szoftverét.

Ami fontos, az az, hogy bár játéknak tűnik, a tablet valójában egy teljesen elfogadható képességekkel bíró modell, 7 colos, 1024×600 pixeles kijelzővel, kétmagos, 1,2 GHz-es rendszerchippel, 1 GB memóriával, 8 GB-os háttértárral, 3,2 MP-es hátsó és HD előlapi kamerával. Dizájnja teljesen olyan, mint a Samsung más táblagépeinek felépítése.

A tableten természetesen nem a TouchWiz UI fut, hanem egy olyan interfész, amelynek segítségével a gyerekek könnyebben megtalálják azokat az alkalmazásokat, amik nekik készültek. Természetesen van szülői felügyelet is, mégpedig olyan, amellyel beállítható, hogy egy napon belül mennyit és mikor lehet a gépet jelszó nélkül használni. A szoftver képes kiszűrni egyes tartalmakat valamint elrejteni azokat a menüpontokat is, amelyeket nem jó, ha a gyermek átállít. A telepített alkalmazások között számos játék és több könyv is megtalálható, de természetesen az Androidhoz kapcsolódó alkalmazásboltból a választék bármikor bővíthető – a Google Playhez való hozzáférés és az, hogy a gyermekek melyik appokhoz férnek hozzá, természetesen szintén állítható.

Címkék