- 2013. szeptember 8., 19:19
A Garmin HUD a kontinensen Európában először a német vásárlóknak lesz elérhető.

A Garmin HUD a kontinensen Európában először a német vásárlóknak lesz elérhető.

A csúcskategóriás autók egyik gyakori ismérve, hogy un. HUD kijelzővel is rendelkeznek, azaz van bennük egy olyan projektor, amely a vezetéshez legszükségesebb adatokat az autó szélvédőjére vetíti. A technológia leginkább azért fontos, mert a vezető úgy juthat hozzá a kivetített információkhoz, hogy közben egy pillanatra sem kell levennie a szemét az útról – ezzel pedig a baleseteket könnyebb megelőzni. Csakhogy a HUD kijelző beépítése drága, főleg, ha még egy olyan rendszer is hozzá kell kapcsolni, és fenn is kell tartani, ami ellátja a kijelzőt megfelelő információkkal. A Garmin viszont kidolgozott egy alternatív megoldást, amit Amerikában a nyár óta forgalmaz – hamarosan viszont az európai forgalmazás is beindulhat.

A Garmin HUD önmagában csak egy kijelző, amelyet az autó műszerfalára helyezhetünk. Maga a kütyü Bluetooth kapcsolaton tud csatlakozni az okostelefonhoz – ez lesz a kijelző agya, vagyis a rajta futó alkalmazás az, amelyik összegyűjti az adatokat és továbbítja azokat a kijelző felé. A Garmin HUD jelen pillanatban a Garmin StreetPilot alkalmazással valamint a Navigonnal kompatibilis (tehát ezek valamelyikével kell, hogy rendelkezzünk), és ezek segítségével olyan adatokat képes megjeleníteni, mint például az adott útszakaszon érvényes sebességkorlátozás, a következő irányváltoztatással kapcsolatos adatok (irány, a fordulópontig hátralévő távolság, srb.) vagy éppen, ha rendelkezésre áll, akkor az aktuális forgalmi adatok. Mindebből következik, hogy a Garmin HUD működéséhez nemcsak az okostelefon szükséges, hanem az is, hogy a telefonon legyen működő internetkapcsolat.

A Garmin HUD Németországban rövidesen megvásárolható lesz, ára várhatóan 150 euró körül alakul – legalábbis aki nem bír várni a forgalmazás hivatalos kezdetéig, az az IFA-n ennyiért vásárolhatja meg.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. január 29., 09:05
2020. június 8., 10:00
2020. június 5., 17:00
Hozzászólások