- 2013. szeptember 10., 14:06
Hiába írunk sokat az IFA-ról, közel sem tudunk mindent bemutatni. Mutatunk néhány képet a kimaradt dolgokról.

Hiába írunk sokat az IFA-ról, közel sem tudunk mindent bemutatni. Mutatunk néhány képet a kimaradt dolgokról.

Az IFA olyan óriási, hogy a mostanihoz hasonló 80-100 hosszabb-rövidebb írásból álló beszámoló során annak apró töredékét sem tudjuk bemutatni. Vannak olyan csarnokok, ahova soha nem jutunk el, és sok olyan is akad, amin egyik vagy másik céghez igyekezve átrohanunk. Ilyen helyeken lőttünk most néhány fotót.

Bár az IFA-t népszerű szórakoztató elektronikai kiállításnak feltüntetni, a kiállítási terület egy igen nagy részét a háztartási elektronika és egyéb kapcsolódó eszközök töltik meg. Óriási terep jut a konyhai gépeknek, a takarító eszközöknek és a szépségápolási termékeknek is.

Az európai múlttal rendelkező márkák illetve az Európában már valamilyen szinten ismertséget szerzett ázsiai cégek több ezer négyzetméteres standokat, nem egy esetben csarnokokat töltenek meg, miközben a feltörekvő távol-keleti (főleg kínai és koreai) vállalatok egy részének sokszor már csak ideiglenes sátrakban jut hely. Pedig az ázsiai cégek apró standjai már eleve megtöltenek két óriási épületet. Ezeknél a cégeknél szinte minden vásárolható az alapvető kábelektől az iRobot koppintáson keresztül a szemüveg nélküli 3D tévéig.


Ne felejtsük el azt sem, hogy az IFA a CES-sel ellentétben nem a szigorú definíció szerint vett szakmai kiállítás, tehát a nagyközönség számára is szabadon elérhető. Így a két sajtónapot követően ellepik a standokat az érdeklődő háziasszonyok és kütyümániás tinédzserek (éppen ezért nem örülünk, ha a kiállítás maga pénteken kezdődik, mert sokkal nagyobb a „lézengő” tömeg).


Címkék
Hozzászólások