- 2013. szeptember 10., 12:31
A Panasonic kávéfőzőt állít ki az IFA-n? Igen, de nem akármilyen az a kávéfőző.

A Panasonic kávéfőzőt állít ki az IFA-n? Igen, de nem akármilyen az a kávéfőző.

Ahogy a Panasonic a háztartási eszközök európai piacán igyekszik erősíteni a pozícióit, úgy lesz egyre inkább szükség minden területen különleges termékekre; és úgy tűnik, hogy ez alól a kávéfőzés sem lehet kivétel. A cég eddig is kínált kávéfőzőt a kontinensünkön, de az az ütős dizájnt leszámítva igazából semmiben sem számított különlegesnek. Az IFA-n viszont bemutatkozott a Panasonic dizájn konyhai eszközeinek sorába illeszkedő NC-ZA1 típusjelű eszpresszó gép.

Az egy nyomógombbal és érintésérzékeny képernyővel felszerelt kávéfőző mindenből a legjobbat igyekszik nyújtani. A kávét természetesen frissen darálja, de a darálásnál az őrlés finomsága is megadható. A főzésnél beállítható a kávé erőssége, a víz és a tej mennyisége, a hőmérséklet és a hab mennyisége is. A kávéfőző ennek megfelelően a sima presszó kávé mellett kapuchino, caffé macchiato és latte macchiato készítésére is képes. Az eredmény ízre és kinézetre is olyan, mint amire egy jobb kávézóban számíthatunk, leszámítva a kávé tetejére szórt díszítést. Otthoni használatban kissé szokatlan, hogy a kávéfőzőhöz egy NC-ZM1 jelölésű, hűtött tejadagoló is csatolható.A konyhai kisgépek, amik mellé az új kávéfőző érkezett.

A kávéfőzővel egyetlen egy komoly gond van, az pedig az ára. Bármennyire is szeretnénk egy ilyet otthonra vagy legalább a Geeks.hu szerkesztőségbe, az 1000 eurós bolti árat nem vagyunk hajlandóak kifizetni egy kávéfőző automatáért. De olyan, elit ügyfélforgalommal rendelkező irodákba vagy rendelőkbe nagyon el tudjuk képzelni, ahol fontos a külső és nem okoz gondot egy minőségi kávéfőző árának kicsengetése. Mi pedig, addig is, maradunk a kotyogósnál...

Címkék