- 2013. szeptember 11., 14:25
Az LG-nél az okos diagnosztika volt a sztár, ami már az európai porszívó robotokba is eljutott.

Az LG-nél az okos diagnosztika volt a sztár, ami már az európai porszívó robotokba is eljutott. Kérésre a robot megvizsgálja magát és a mobiltelefon képernyőjén ad segítséget a hiba elhárításához.

Az enyhén szögletes LG Hom-Bot Square tavalyi bemutatkozása óta nem sokat hallottunk az érdekes formájú robotról, pedig Európa néhány országában már megvetette a kerekeit ez a készülék. Idén a mobiltelefonról való távvezérlés számít újdonságnak, ami viszont valójában csak annyiban új, hogy most kerül először Európában is kapható készülékbe ez a funkció. Másfél éve a CES-en már mi is kipróbáltunk egy ilyen rendszert, igaz azon még élőkép továbbítására képes kamera is volt.


Az Európába szánt VR6370VMNC típusjelű modellen ugyan nincs megfigyelő kamera, de tulajdonképpen nincs is rá szükség. A robot a mobiltelefonról indítható, megállítható és a dokkolóba küldhető, de a telefonnal lekérdezhető a robot állapota és a belső szoftver frissítésére is lesz lehetőség. Nagy szívfájdalmunk viszont, hogy a rendkívül jó időzítési funkció, amit a CES-en láttunk, nem került be. A jelenlegi verzióban mindössze egyetlen indulási időpont állítható be, amit naponta fog ismételni a robot (de kérhető az is, hogy csak egyszer menjen). A tavalyi demón az androidos ébresztőóra appokhoz hasonlóan korlátlan számú indulási időpont volt beállítható, ami valóban megmutatta az okostelefonos vezérelhetőség igazi előnyeit.


Automatikus takarítás:

Manuális vezérlés:

Okos diagnosztika módban a robot kitolat a dokkolóból, körbefordul, előre megy egy kicsit, majd visszatér a dokkolóba. Ezalatt minden motorját megjáratja, és minden érzékelőjét kipróbálja. Ha valahol elakadást észlel, akkor azt a mobiltelefonon jelzi.

Címkék