- 2014. szeptember 4., 17:38
A Sony az Android Wearre váltott; hamarosan kiderül(het), hogy jól sakkoztak-e a Google mérnökei.

A Sony az Android Wearre váltott; hamarosan kiderül(het), hogy jól sakkoztak-e a Google mérnökei.

A Sony eddig teljesen más koncepció alapján fejlesztette okosóráit, mind mondjuk a Samsung, a viselhető eszközök tudása és funkcionalitása azonban a következő években közelebb kerülhet egymáshoz, ha a gyártók intenzíven kezdik el használni a Weart. A japán gyártó viszont egyelőre továbbra is az általa megkezdett úton halad, így a kütyüről messziről látszik, hogy „az” – nem próbál „sima” órának kinézni. Nem is mondanánk túlságosan dizájnosnak a mostani (meg megjelent vagy hamarosan megjelenő) termékek között, viszont ha nem az üzletemberek jelentik a célcsoportot (márpedig nem ők), akkor ez nem biztos, hogy gond. Az óra külsőre sokat változott, újdonság, hogy a „testet” a szíjból akár teljesen el is lehet távolítani. Így a szíj is cserélhető, de sajnos a kialakításból adódóan nem bármire.

Az óra kijelzője továbbra is 1,6 colos (az elődöké is ekkora volt), felbontása viszont nőtt, immáron 320×320 képpont. A rendszerchip egy négymagos, 1,2 GHz-es egység, RAM-ból 512 MB-ot, belső memóriából pedig 4 GB-ot kapunk. Ez utóbbit elsősorban arra használhatjuk, hogy zenét másolunk fel rá, amit aztán bluetoothos fülhallgató segítségével hallgathatunk. A Bluetooth persze a telefonnal történő kommunikációra is használható – a mobil továbbra is központi szerepet tölt be az óra életében, hiszen a rajta futó SmartWatch 3 alkalmazással lehet az appokat telepíteni, az órán lévő adatokat letölteni, stb. Alapkövetelmény, hogy a mobilon az operációs rendszernek Android 4.3-nak vagy frissebbnek kell lennie. Az óra a Core-hoz (és a SmartBand Talkhoz) hasonlóan a LifeLog alkalmazást is el tudja látni adatokkal.

További fontos dolog, hogy az óra teljesíti az IP58-as szabvány követelményeit, vagyis víz- és porálló kialakítású – ez egy óra esetében egyáltalán nem elhanyagolható szempont. A telefonnal való összeköttetést NFC chip is segít(het)i, most már van beépített GPS, míg az áramellátásról 420 mAh-s akkumulátor gondoskodik. A Sony szerint az óra ezzel 2-4 napot megy, nincsen tehát változás a korábbi modellekhez képest. A Sony viszont szerencsére továbbra sem használ speciális megoldást a töltéshez, így ha megszorulnánk, akkor sem lesz gondunk, mert egy microUSB-kábelt ma már szinte bárhol lehet keríteni.

Az óra megjelenése tavasszal várható, ára pedig 240 euró (kb. 75 ezer forint) lesz.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
2020. június 5., 17:00