- 2014. szeptember 5., 17:39
Bár az IFA sok cég életében a legfontosabb bemutatkozási platform, nem mindenhol gondolják ezt így.

Bár az IFA sok cég életében a legfontosabb bemutatkozási platform, nem mindenhol tudják vagy akarják erre az időszakra időzíteni az új termékek bejelentéseit.

Az egyik ilyen a háztartási robot piac legmeghatározóbb cége az iRobot. A standjuk ugyan nagyon hasonlított a tavalyihoz, de sem újdonságot, sem pedig segítőkész személyzetet nem találtunk. A középpontban a közel egy éve bemutatott AeroForce technológia állt, ami a Roomba 870-es és Roomba 880-as modellekben már Magyarországon is kapható. Bár más standon pletykaként elhangzott, hogy az iRobot ablakmosó roboton dolgozik, de ezeknek a pletykáknak úgy néz ki, hogy nem sok alapjuk van.

Hasonlóan unalmas standot állított ki a Neato is, ahol ugyan volt segítőkész személyzet, de ahogy az úriember megtudta, hogy az angolt preferálnánk a kommunikációhoz, azonnal feltette a kezét, hogy akkor várjuk meg a kollégáját, aki épp kedélyesen beszélgetett egy kisebb csoporttal. Mivel láthatóan nem volt újdonság, annak a beszélgetésnek nem vártuk meg a végét.

Míg a Dyson most indul a porszívó robotok piacán, a Kärcher úgy néz ki, hogy épp kivonul onnan. Idén a korábbiaknál jobb helyen és talán nagyobb standot készítettek, de robotporszívónak nyomát sem lehetett látni benne.

Címkék