- 2014. szeptember 5., 08:22
A Samsung szerint az ívelt formák széleskörű alkalmazása egy új korszak kezdetét jelenti.

A Samsung szerint az ívelt formák széleskörű alkalmazása egy új korszak kezdetét jelenti.

Soha nem mutatott be még a Samsung ennyi ívelt tévét, a 17 tagot számláló kínálatban 48 és 105 col közötti palettán mindenféle készülék megtalálható. A minimum a Full HD, ám UHD felbontásúak is szép számmal vannak. A legnagyobb készüléket már bemutattuk, 5120x2160 felbontású kijelzőjén a kisebb felbontású anyagok is UHD-ra konvertálva jelennek meg. Ebben a méretben ívelt és hajlítható típus is található, de mindkettőről csak azt mondhatjuk, hogy gyönyörűek.

Ebben a televízióban természetesen hangrendszer is van, teljesítménye 160 watt, de a kiállítás hangzavarában csak megelőlegezni tudjuk annak jó minőségét. A Samsung bemutatótere egyébként az Ívek eredete címmel ellátott művészi installációját is megkapta, ennek készítője Miguel Chevalier, a kortárs digitális művész.

Kiváló hangzást a „kisebb” tévéken már csak külső hangszóróval érhetünk el, de semmi vész, mert a Samsung most már olyan hangszórókat is kínál, amelyek az ívelt tévéivel harmonizálnak. A HW-H7500/H7501 modelleket a tévé aljára vagy falra is lehet rögzíteni, formájuk pedig olyan, hogy tökéletesen az 55 és 65 colos tévékhez passzolnak. A jó hangminőségért a prémium anyagok, és a saját szabadalommal védett MAG (Multi air gap) hangszórók felelnek, ezek a közepes és alacsony tartományban biztosítanak jobb hangzást és kisebb torzítást.

És ha már a hangszóróknál tartunk: az Audio Multiroom sorozat legújabb és egyben legkisebb tagja, az M3 egy egyszerűen üzembe helyezhető vezeték nélküli hangszóró, amelyeket okostelefonnal vagy táblagéppel párosítva a lakás több pontján játszhatunk le zenét (ehhez több M3-ra van szükségünk). Ha minden jól megy, a kütyü a Spotify szolgáltatást is támogatni fogja, a két cég legalábbis már elkezdte a tárgyalásokat.