- 2014. szeptember 5., 07:29
Ha tetszik a nagy képernyő, az Ascend Mate7 biztos befutó lehet.

A világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártója olyan telefont mutatott be, amely teljesen saját készítésű: az Ascend Mate7 processzora is Huawei. A Kirin 925 egy nyolcmagos SoC, négy 1,8 GHz-en működő Cortex-A15 és négy 1,3 GHz-es Cortex-A7 maggal.

Attól függően, hogy milyen alkalmazás fut, és annak mekkora a számításigénye, különböző magok aktiválódnak és végzik el a műveletet. Így a telefon egyszerre gyors és energiatakarékos is lehet (legalábbis papíron). A gyártó szerint a felhasználók által futtatott alkalmazások 80 százaléka a kisebb magokon fut, ezzel akár 50% energia is megtakarítható, végső soron pedig hosszabb üzemidő érhető el.

A telefon hátoldalán lévő ujjlenyomat-olvasóval gyorsan fel lehet oldani a telefont, a zár pedig azon kívül, hogy öt különböző ujjlenyomatot is tárolni tud, a „vendég” mód aktiválására is szolgál: ilyenkor a privát mappák és adatok nem válnak hozzáférhetővé. A 9,16x9,16 mm méretű olvasó felbontása egyébként 508ppi, ami növeli a megbízhatóságot. A telefon a lenyomatot az ARM Trustzone technológiával magában a rendszerchipben tárolja, rendszerszintű védelmet biztosítva ezzel.

A Mate7 a legmodernebb LTE Cat6 hálózatokra is tud kapcsolódni, így letöltésnél akár 300 Mbps-os sebességet is el tud érni. A stílusos ház erős alumíniumötvözetből készül: a mobil borításának 95%-a fém, ami egyébként a hő elvezetésének is jót tesz. A telefon (vagy inkább phablet) 6 colos LTPS kijelzője Full HD felbontású, kontrasztaránya a JDI Nega-NEO technológiának köszönhetően akár 1500:1 is lehet (ez mobiltól nagyon jó). A készülék hátlapi kamerája 13 MP-es (Sony Exmor R), elöl pedig 5 MP-es modult találunk. A telefonon természetesen a korábban már beharangozott Emotion UI 3.0-s verziója fut, amely a nagy méret ellenére akár az egykezes használatot is könnyen biztosítani tudja.

Az Ascend Mate7 kétféle változatban lesz kapható: a standard 2 GB RAM és 16 GB Flash memóriával 499 euró, a prémium 3 GB RAM és 32 GB Flash memóriával 599 euró lesz ez év novemberétől kapható holdfény ezüst, obszidián fekete és borostyán arany színekben. Hozzá aktív zajszűrős fülhallgató, az UltimoPower, bőrtok és töltőállvány is jár. Ez utóbbival a telefont töltés közben digitális képkeretként is használhatjuk.

Címkék
Hozzászólások