- 2014. szeptember 6., 18:42
A vállalat 65 és 77 colos méretben mutatta be az új, 4K felbontású modelleket.

A vállalat 65 és 77 colos méretben mutatta be az új, 4K felbontású modelleket.

A kiszivárgott információk alapján persze nem volt igazán meglepetés a dolog, sőt, igazából már az év első felében tudni lehetett, hogy a koreai vállalat készül az UHD felbontású OLED-tévékkel is. A 65 colos verzió a tervek szerint még ebben az évben piacra kerül, a 77 colos változatra azonban lehet, hogy még várnunk kell egy kicsit. Annak fényében, hogy korábban a 31 colos illetve az 55 colos modellek piaci megjelenése is mennyit csúszott, ez nem meglepő – ahogy nő a méret, úgy lesz egyre nehezebb (és drágább) a paneleket legyártani.


Természetesen az LG mindkét méretben az ívelt formákra esküszik. Az OLED nagy előnye, hogy nagyon vékony keretet és kávát lehet építeni, így az új tévék külsőre alig különböznek az elődől – a formákat ugyanis nincsen hova variálni. Az egyetlen opció a talp (vagy állvány, kinek hogy tetszik) variálgatása. Az első generációs megoldás nekünk annyira nem jött be, a 4K-s tévé viszont szálcsiszolt fémborítást kaptak, amely szerintünk nagyon jól néz ki. A tévék képminősége a demó anyagokkal kiváló volt, ezt talán mondanunk sem kell, és a nagy installáció azt is bizonyította, hogy a technológia a betekintési szög alapján is kiváló (a színhelyesség és a nagy kontraszt, mint előnyök, egy kiállításon a környezet miatt nem szoktak előjönni). Az LG UHD OLED-tévéi már az új, webOS alapú okostévé platformot támogatják.

A 77 colos verzióból korábban a CES-en már láttunk egy flexibilis változatot, ez tiszteletét tette az IFA-n is, természetesen szintén UHD részletességű panellel. Ennek gyártását az LG tudtunkkal nem tervezi, és a 65 és 77 colos modellekből sem lesz egyelőre lapos változat. Ha viszont a felhasználók követelnék, legalábbis utóbbiak gyártása valószínűleg nem okozna gondot az LG-nek.

Címkék