- 2015. szeptember 5., 18:49
Hamarosan megjelenik a K810 utódja, jobb elektronikával és „fiatalos” külsővel. Lesz hozzá való egér is.

A Logitech K380 a korábban nálunk is bemutatott K810 utódja, egy olyan Bluetooth interfészt használó klaviatúra, amely egyszerre akár három készülékhez is tud kapcsolódni. Hogy éppen melyiket szeretnénk vezérelni, azt egyszerűen az F1-F3 gombok segítségével választhatjuk ki. A billentyűzet kompatibilis a PC-kkel, Macbookokkal, Apple TV-vel és táblagépekkel is, amelyeket ráadásul elődjével szemben intelligensen kezel – ebből adódóan nincsen például külön verzió Machez és PC-hez.

A Space melletti gombok funkciója attól függően változik rajta, hogy éppen milyen eszközt használunk (start és alt vagy alt és cmd illetve alt és ctrl vagy cmd és alt), míg az F gombok helyét a Home/Feladatválasztó/Menü/Vissza valamint a multimédiás gombok veszik át, ha telefont, táblagépet vagy Apple TV-t használunk. A felismerés teljesen automatikus, felhasználói beavatkozás nélkül történik.

A K380-ra összesen 80 gomb került, kettő darab AAA méretű ceruzaelemről működik, egyetlen pár tartós elem kb. két évre biztosítja a szükséges energiát. Külsejére viszont a 3-as széria visszafogottsága és műanyagossága jellemző (és kék vagy szürke szín), nem pedig a 8-as sorozatba tartozó termékek elegáns, fényes-fémes megjelenése. Ennek kettő dolog miatt is örülhetünk: az árcédula 99-ról 49 dollárra csökkent, ami már egyáltalán nem sok, másrészt pedig a sérülések (apró karcok) a műanyag felületen sokkal kevésbé látszanak majd meg, ami egy sok hordozásra ítélt, és ebből adódóan nem túlságosan kímélt termék esetében nem utolsó szempont. A gépelés elég kényelmes rajta, bár az tény, hogy az új, kör alakú gombokat szokni kell, és egyeseknek az is hiányozhat, hogy hátsó része nem emelhető meg jobban. Attól viszont nem kell tartani, hogy a K380 elcsúszna az asztalon, a tapadását méretes gumitappancsok biztosítják.

A klaviatúra mellé érkezik az M535-ös egér is, amely ugyan külön termék, de olyan színekben készül, hogy a K380 mellé pontosan passzoljon. A szokásos, 3 gombos kialakítást és görgőt kapunk, meg egy extra gombot – igazából ez utóbbi érdekes, hiszen programozni lehet tudását. Ha akarjuk, akkor helyettesíthetünk vele gesztusokat (például zoom, görgetés), de használhatjuk alkalmazások indítására, egyszerű drag-n-drophoz, vagy asztalfelületek közötti váltáshoz is. Az egér egyetlen AA méretű elemről működik, akár 10 hónapig is, ára szintén 45 euró lesz – Európában pedig már ebben a hónapban meg lelhet majd vásárolni.

Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. november 25., 16:00
2020. október 15., 12:00
Hozzászólások