- 2015. szeptember 6., 15:40
A felkarra felerősíthető szenzorok az izmok mozgásából tudják megmondani, mi történik fél karral lejjebb.

A karkötőt a Thalmic fejlesztette ki, és igazából ez sem IFA-s bejelentés, hanem Las Vegas-i (azaz CES-es), ám a forgalmazás kezdetét éppen a berlini show-ra sikerült időzíteni (micsoda véletlen). A szenzort természetesen mi is kipróbáltuk, és meglepően pontosan működik: nemcsak a durva mozgásokat tudja értelmezni, hanem azt is, ha mondjuk az ujjainkat összeérintjük, vagy a kézfejünket ökölbe szorítjuk. Így egész komplex mozdulatok értelmezésre is lehetővé válik: a kéz előre illetve hátra hajtásával tudunk lapozni például prezentációk oldalai között, a nagyítás pedig az ökölbe szorított kéz csavarásával működhet.

Az alábbi videóban egy rövid demót mutatunk, a kijelző történéseit csak és kizárólag az előtte lévő kéz mozgatja. A lehetőséget tárháza persze ennél sokkal nagyobb, a megfelelően felkészített játékokat is lehet például irányítani, de a rendszerrel akár drónt is lehet reptetni.

A Thalmic Myo névre hallgató szerkezetet Kanadában és Amerikában a hónap elejétől már meg lehet vásárolni, ára 200 dollár. Azt sajnos nem sikerült megtudnunk, hogy az európai forgalmazás tervbe van-e véve, és ha igen, akkor mikor lehet rá számítani.

Címkék
Hozzászólások