- 2015. szeptember 7., 16:11
Az Acer olyan gépet dobott piacra, amit nem kell szétszedni akkor sem, ha bővíteni szeretnénk tudását.

A termék ráadásul, nagyon úgy néz ki, hogy már nem is prototípus, hanem piacérett verzió. A Revo Build alapja egy 12,5×12,5×5,6 cm-es egység, amely tartalmaz minden olyan fontos hardvert, ami a Windows 10 futtatásához szükséges: Pentium vagy Celeron processzort, akár 8 GB memóriát és 32 GB-os eMMC adattárolót. Sőt, még monitort is köthetünk rá, amennyiben beérjük az integrált GPU nem túl meggyőző, de internetezéshez és filmnézéshez elegendő teljesítményével. A nagy ötlet a koncepcióban az, hogy a későbbi bővítést egyszerűen úgy lehet kivitelezni, hogy az extra modult a Revo Build tetejére tesszük – a képen látható, sarokban lévő érintkező kapcsolódik a bővítő egység alján lévő párjához.

Így alakul ki a kapcsolat a részegységek között, valószínűleg csupán a csatlakozóknál módosított Thunderbolt intefészről van szó. A kiegészítő modulok között már most találunk dedikált GPU-t, hangkártyát és merevlemezt is (ami önmagában is működik, hordozható HDD-ként), valamint egy külső akkumulátort, amely a gép tudását nem növeli, de kényelmesen feltölthető, az egyszer biztos – és a jövőben újabb egységek megjelenése is várható, például további USB 3.0 csatlakozókkal, videokimenetekkel. Természetesen a kiegészítőket egymásra is lehet pakolni, így a Revo Build képességeit egyszerre több módon is lehet fejleszteni.

Az Acer a gép forgalmazását október folyamán kezdi meg, a Revo Build M1-601 alapgépért 199 eurót, azaz kb. 62 ezer forintot kell majd fizetni. A kiegészítők árazása egyelőre nem ismert, de véleményünk szerint 50-150 euró közötti árcímkére lehet számítani.

Címkék
Hozzászólások