- 2016. szeptember 4., 15:00
Nem kell más ehhez, mint egy saját sörföző berendezés. És 350 ezer forint. Meg két hét türelem.

A PicoBrew Pico minden férfi álma: segítségével különösebb meló nélkül lehet mindig friss sört tartani otthon. Sört persze az 1100 eurós masina nélkül is lehet főzni, de sokkal bonyolultabb és időigényesebb a művelet, arról nem is beszélve, hogy a hozzávalók beszerzése is nehézkes, főleg a téli időszakban. De semmi vész, segít a PicoBrew Pico! A kütyü három egységből áll. Központi egységből csak egyre lesz szükség, ez végzi magát a főzést.

A művelettel nagyjából 3 óra alatt van kész; a sörhöz a hozzávalókat egy kazetta tartalmazza, a benne lévő dolgok mellett csupán tiszta víz kell, amit a főző egység felső részébe tudunk beletölteni (a kazetta pedig elölről helyezhető bel). A főzést követően a „sör” átkerül egy tartályba, ebben fog érlelődni, amire legkevesebb 12 napot kell szánni – természetesen ha van több érlelő tartályunk, akkor semmi akadálya annak, hogy egy második (vagy sokadik) adagot is bekészítsünk. A szett harmadik eleme a hordó, amelybe közvetlenül a fogyasztás előtt érdemes beletölteni az akkor már kész (és nagyon finom) sört.

A Pico legnagyobb előnye természetesen az, hogy a sör mindig friss, de azért itt még nem áll meg a dolog. Azt már említettük, hogy a hozzávalókat egy kazettában, előre csomagolva lehet (majd) megvásárolni, azt viszont még nem mondtuk, hogy a kazettát online akár személyre is szabhatjuk. Választhatunk alapanyagot, szabályozhatjuk az alkoholtartalmat és azt is, hogy az elkészített sör mennyire legyen keserű – saját recepteket is össze lehet állítani tehát. Illetve otthon is elkészíthető lesz egy seregnyi neves sör, ugyanis a PicoBrew nagyjából 100 márkával szerződött már le, akik ha minden jól megy, hamarosan saját alapcsomagokat fognak kiadni.

A PicoBrewer Pico egyelőre még nem kapható, de hamarosan (legkésőbb novemberben) megrendelhető lesz az Amazonon keresztül; a teljes szett ára 1100 euró lesz, amely két darab ajándék kazettát is tartalmaz. Egy kazettával nagyjából 13 üvegnyi sört lehet főzni, így a 20-30 eurós ár üvegre levetítve azért elég húzósnak tűnik. A Pico egyébként a Las Vegasi CES-en is látható volt már, az IFA-n elsősorban az volt az érdekesség vele kapcsolatban, hogy az ár és az elérhetőség kapcsán valamivel okosabbak lettünk.

Címkék
Ez is érdekelhet
2019. május 28., 08:00
2018. október 16., 17:00