- 2010. február 17., 11:52
A ruhagyártó cég és a Sagem tavaly októberben jelentette be az együttműködést, a cél egy okostelefon...

A ruhagyártó cég és a Sagem tavaly októberben jelentette be az együttműködést, a cél egy okostelefon készítése volt, amelyet 2010 első felében, még a foci VB előtt piacra lehet dobni. A terv sikerült, a mobil itt van Barcelonában, áprilisban pedig a boltokba kerülhet.

MWC 2010

Viszont sokba, 400 euróba fog kerülni, emellett az is kérdéses, hogy idehaza forgalomba kerül-e valaha, mert a Puma csak saját márkaboltjaiban illetve szolgáltatókon keresztül tervezi a forgalmazását. Technológiailag is érdekes a mobilt, de nem elsősorban a „szokásos” hardver miatt, az nem túl érdekes; 2,8 colos, tehát viszonylag kicsi és csupán 240×320 pixeles felbontású kijelzője van, de legalább érintésérzékeny. Az extrák közül a Sagem belepakolta a mobilba a HSPA adaptert, a GPS-t, a digitális iránytűt, az FM-rádiót és a Bluetooth adaptert is, valamint kapunk egy fényképezőgépet (3,2 Mpixel is).

MWC 2010

Hátul viszont egy napelem is megtalálható rajta, amely megfelelő időjárás esetén akár a telefon teljes feltöltésére is elegendő energiát szolgáltat, azaz ha a telefont ügyesen el tudjuk helyezni munkába menet például a kocsi szélvédője mögött, soha nem kell töltőre dugnunk.

MWC 2010

Egy rövid próba erejéig el is kértük a készüléket. Jól összerakottnak tűnt, mind kidolgozásban, mind az anyagok tapintásában érződött a 400 eurós ár. A kezelői felület teljesen egyedi, de nem különösebben bonyolult - aki viszont egy high-tech telefonra vár, nem fogja értékelni az szuperegyszerű kinézetet.

A készülékhez a Puma saját közösségi oldalt is készített, ahonnan kiegészítő programokat tölthetünk le, részt vehetünk versenyeken és nyerhetünk/vásárolhatunk Puma kiegészítőket is, de amint látható, a Facebook, Twitter, Flickr és Youtube is elérhető a menüből.

Címkék
Hozzászólások