- 2011. február 13., 13:25
Hiába kezdődik csak holnap a kiállítás, sok újdonságról már szinte mindent lehet tudni a korábbi hírek alapján.

A Mobile World Congress a legnagyobb mobilkommunikációs kiállítás, amely az iparág növekedésével párhuzamosan szépen fejlődik. Bár az 50 ezer körüli nézőszám még elmarad a szórakoztatóelektronikai és IT-s kiállításokétól, a rendezvényt övező „hype” már eléri azokét.

Az elmúlt pár hétben alig volt olyan nap, hogy ne szivárgott ki valami érdekes, pont az MWC 2011-re időzített új telefonról valami információ. Ez persze aligha nevezhető véletlennek: a cégeknek is érdekük, hogy meglegyen termékeik iránt az érdeklődés, amit az ügyesen megtervezett, visszaszámlálóval és sokféleképpen értelmezhető jelmondatokkal ellátott honlapokkal is igyekeznek fenntartani. Így tett például az LG, a HTC és a Samsung is.

Ami a konkrét készülékeket illeti, az LG-nél az Optimus 3D és a G-Slate nevű tablet lesz a legnagyobb durranás – az előbbi az első 3D-s mobiltelefon lesz a piacon. Kíváncsian várjuk, hogy a szemüveg nélküli 3D-s kijelzőn milyen kezelői felület lesz. A Samsung a Galaxy S és a Galaxy Tab utódát kívánja bemutatni vasárnap este, míg a HTC hivatalosan nem árulta el, hogy mik az újdonságok, de a kiszivárgott hírekből többek között a Desire utódára, egy kétmagos és legalább 4”-os kijelzővel rendelkező új csúcstelefonra és lehet, hogy egy táblagépre is számíthatunk.


A Sony Ericsson esetében az Arc és az NGP már bemutatkozott máshol, de valószínűleg ide is elhozzák őket, míg a Neo újdonságként szerepel majd. A HP-nál arra számítunk, hogy elhozzák a nemrég bemutatott webOS-re épülő eszközöket (annak ellenére is, hogy a piaci megjelenésekre még várni kell), míg a Nokia valószínűleg a Microsofttal kötött együttműködésről fog beszélni. Bár nyilván hoznak készülékeket is, ezek, hacsak nem WP7 fut rajtuk (márpedig ez nem túl valószínű), nem sok embert fognak érdekelni: a Symbian gyakorlatilag halott platformnak számít.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 5., 17:00