- 2011. február 13., 21:01
A Sony Ericsson – nem meglepő módon – a szórakozásra koncentrál, márciusban pedig jön a PlayStation Phone.

A Sony Ericsson – nem meglepő módon – a szórakozásra koncentrál, márciusban pedig jön a PlayStation Phone.

A Sony Ericsson idén már jelentett be telefonokat (Xperia Arc és nem hivatalosan PlayStation Phone) és hozzájuk kapcsolódó technológiákat (Mobile BRAVIA Engine); a CES-es tudósításunkban erről mi is beszámoltunk. Igazi új bejelentés így igazából csak egy lehetett, a PlayStation Phone. Ami érkezik is, méghozzá elég hamar.

De visszatérve a multimédiára: a Sony Ericsson úgy szeretné magát megkülönböztetni, hogya legjobbat adja az okostelefonok mezőnyében, a szórakozásban és a dizájnban, integrációban is. Mindezt persze egyszerre.

A CES-en már bemutatott Xperia Arc paraméterei ismerősek: 4,2 colos Reality Display kijelző, Mobile BRAVIA Engine, 2.3-as Android (ami, valljuk be, nagy megkönnyebbülés, a Sony Ericsson esetében a legfrissebb verzió azért nem alap). Márciusban érkezik.

Szintén ismerős az Xperia Neo HD videót tud lejátszani, akár HDMI-n keresztül is, ebben is lesz BRAVIA Engine, de ezzel a mobillal fotózni is jól lehet majd, 8 Mpixeles EXmor R for mobile érzékelője révén. Nem tudni, mikor jön, de Android 2.3 lesz rajta.

Az Xperia Pro azok számára készül, aki szeretnek üzeneteket és leveleket írni a telefonon; a kütyü az Xperia X10 Mini Pro mintájára oldalra kicsúsztatható billentyűzetet kapott. 2011, szórakozás: a mobil HD videót játszik le, BRAVIA Engine is van benne és EXmor R for mobile érzékelő, 8 Mpixeles. Szintén Android 2.3-mal érkezik.

És akkor a lényeg: a PlayStation Phone-ról a CES-en Kaz Hirai még csak annyit árult el, hogy koncepcióként létezik, a Mobile World Congressen viszont kiderült, hogy Xperia Play lesz a neve (mondjuk azért ez nem nagy meglepetés), és ez a telefon lesz a világ első PlayStation kompatibilis mobiltelefonja. Pár hete az SE bejelentette a PlayStation Suite-ot, ami egy androidos játékok fejlesztésére szolgáló környezet. Így nem nem nagy meglepetés, hogy ezen is Android 2.3 lesz, de a telefon végleges specifikáció továbbra is titok. A prototípuson az minden esetre látszik, hogy a konzol kezelőit oldalra lehet majd kicsúsztatni, a kijelző pedig legalább 4 colos, és szinte az egész képernyőt elfoglalja. Meglepetés: az Xperia Play már márciusban érkezik, elsőként az USA-ba, ahol a Sony Ericsson partnere a Verizon lesz. Egy nagysikerű klasszikus („Legendary) PlayStation One játék is jár majd a telefon mellé, de még nem tudni, melyik. Az Xperia Play, úgy látszik, nem járhat úgy, mint a 3D tévék, mert amikor a boltokba kerül, akkor már kb. 50 játékból lehet majd választani hozzá, plusz az összes régi Play Station One játék. A fejlesztők között – többek között – az Eletronic Arts, a Gameloft és a Fish Labs is megtalálható.