- 2011. február 14., 13:44
A várakozásoknak megfelelően az LG bemutatta 3D-s mobiltelefonját, az Optimus 3D-t, és az Optimus Tabot.

A várakozásoknak megfelelően az LG bemutatta 3D-s mobiltelefonját, az Optimus 3D-t, és az Optimus Tabot.

Az első készülék esetében a 3D nem egyszerűen a térhatású kijelzőre és kamerára utal, hanem arra is, hogy a hardver dual core, dual channel és dual memory – azaz kétmagos, kétcsatornás és „dupla memóriás”. Mindez elsősorban a processzor szerepét betöltő TI OMAP4 4430-as CPU-nak köszönhető, ami 1 GHz-es sebességgel dolgozik, kétmagos, és két memóriabankja van, amelyeket mindkét mag két csatornán keresztül érhet el.

A készülék legérdekesebb része természetesen a 4,3”-os, 3D-s kijelző, ami 800×480 pixeles, illetve a hátoldalon elhelyezett, 2 darab, egymástól 24 mm távolságban lévő 5 Mpixeles kameramodul, amelyekkel 5 Mpixeles 3D-s fotókat, 1080p-s 2D-s és 720p-s 3D- videoklipeket készíthetünk. Az utóbbiak természetesen a kijelzőn nézhetők meg, illetve a HDMI 1.4-es csatlakozón keresztül más 3D megjelenítésére képes eszközre is átküldhetőek, vagy a gyárilag telepített alkalmazás segítségével megoszthatóak a YouTube 3D-s csatornáján.

Annak érdekében, hogy ne csak ez legyen 3D-s a telefonon, az LG egy külön 3D Space nevű kezelői felületet készített a 3D-s képek, videók, játékok és alkalmazások elérésére (az alap kezelőfelület az, amit a többi LG telefonnál már láttunk, mindenféle 3D nélkül). Az Optimus 3D bolti megjelenése május körül várható, ára ugyan nem ismert, de „prémium eszközről van szó”. Érdekes, hogy ennek ellenére Android 2.2 fut rajta, de a későbbiekben érkezik az update Android 2.3-ra.

A másik újdonság az Optimus Pad, aminek tervezésekor a mobilitás és a használhatóság közötti összhangot próbálták megteremteni. Az LG szerint az iPad (ha nem is mondták ki, de a képekből azért érezhető volt), illetve a többi 10”-os képernyőt használó tablet már túl nagy a kényelmes hordozhatósághoz, nehezek is – míg a 7”-os kijelző (vajon ezzel kire célozhattak?) túl kicsi, alig nyújt többet egy szimpla mobiltelefonnál. Ezért aztán az ő készülékük 8,9”-os, 1280×768 pixeles felbontású LCD képernyőt használ. Ebben a táblagépben (is) Tegra 2 processzor dolgozik, operációs rendszere pedig Android 3.0 – megjelenése már áprilisban elképzelhető. Ami a különlegességeket illeti: ez is megkapta az Optimus 3D kamerarendszerét, tehát ugyanúgy készíthetünk vele 3D-s fotókat és klipeket, bár a 3D-s képernyő hiányában csak az 1.4-es HDMI és egy megfelelő televízió/projektor segítségével nézhetjük meg őket.

Címkék