- 2011. február 15., 15:33
Összesen hat új készüléket, közöttük egy táblagépet mutatott be a HTC.

Összesen hat új készüléket, közöttük egy táblagépet mutatott be a HTC.

A hat új kütyüből három a már meglévő modellek továbbfejlesztésének tekinthető, ezek a Wildfire S, Desire S és Incredible S. A következő kettő a Facebookkal való szoros együttműködésből született, ezek neve Salsa és ChaCha, míg az utolsó a Flyer: ez egy 7”-os táblagép.

A számunkra rövid távon legérdekesebb Desire S és Wildfire S méretüket tekintve az elődök tulajdonságait viszik tovább, ennek megfelelően az előbbi 3,7”, az utóbbi 3,2”-os érintőképernyőt kapott. Mindkettőt fémburkolatba bújtatták, viszont a Wildfire S esetében orvosolták az előd egyik legnagyobb problémáját, a QVGA felbontást: az új változatnál már HVGA (480×320) kijelzőben gyönyörködhetünk.

A Desire S esetében persze maradt a WVGA felbontás, de AMOLED helyett SLCD panellel kell beérnünk. Cserébe gyorsabb lett a processzor (MSM8255 – ez van a Desire HD-ben is), a kamera viszont maradt 5 Mpixeles. Fontos újdonság azonban a szintén a Desire HD-n bemutatott, egyetlen darabból kialakított alumínium tok, ami sokkal masszívabbá teszi ezt a telefont, mint elődje volt. Plusz funkciót jelent az előlapi kamera, amivel videotelefonálni lehet. Mind a Desire S, mind pedig a Wildfire S Android 2.4-et használ, míg a csúcsmodellnek is beérő Incredible S egyelőre csak Android 2.2-vel jelenik meg. Ez a telefon 4”-os kijelzőt és 8 Mpixeles, két LED-es kamerát kapott (az előlapi kamera itt sem hiányzik).

Mindhárom előbbi telefon még idén, a második negyedévben jelenik meg a piacokon, a két Facebook-telefon viszont már előbb, az első negyedévben a boltokba kerülhet. A két készülék közül a Salsa teljes érintőképernyőt kapott, míg a ChaCha kisebb kijelzővel, de QWERTY billentyűzettel rendelkezik. A facebook-specifikus szolgáltatások nem egyszerűen azt jelentik, hogy a dedikált Facebook-gomb megnyomására elindul a közösségi oldal kliense: a telefonokban ennek egy speciális változata fut, amely mindig a körülményeknek megfelelő funkciót ajánlja fel. Például ha készítettünk egy képet, akkor a Facebook-gomb megnyomásával azt rögtön meg is oszthatjuk a neten, ha pedig egy weboldalon voltunk, akkor annak a linkje kerül fel üzenőfalunkra. Fontos újdonság még a Facebook chat natív használata – ez különösen a ChaCha billentyűzetével kombinálva impozáns.

A Flyer nevű táblagép 7”-os kijelzőt és 1.5 GHz-es processzort kapott, belső memóriája 32 GB, amelyet microSD kártyával bővíthetünk. A gépen Android 2.4 fut, de később elvileg Honeycombra fogják frissíteni, ráadásul úgy, hogy megmarad a speciális, direkt a tabletre fejlesztett Sense kezelői felület. Ez egyébként több újdonsággal is rendelkezik a normál Sense-hez képest, így például kifejezetten fekvő helyzetre is optimalizálták. Új fejlesztés a lezárási képernyőről villámgyorsan elérhető pár alapfunkció, a jegyzetelést, rajzolást és pár egyéb extrát lehetővé tevő toll és a Video on Demand meg on-line játékszolgáltatás.

Címkék
Hozzászólások