- 2011. február 15., 16:04
A bejelentés után a HTC volt olyan rendes, és rögtön kezünkbe is adta az új telefonokat, így ki is próbáltuk őket.

A bejelentés után a HTC volt olyan rendes, és rögtön kezünkbe is adta az új telefonokat. A Desire S, Wildfire S és Incredible S nem jelentett igazi újdonságot, azt kapjuk, amit a nevük alapján vártunk: a korábbi modellek méretében egy gyorsabb, valamivel jobban összerakott készüléket, természetesen már az új Sense UI-val. Az Incredible S egy érdekes tulajdonsága, hogy elfordítva nemcsak a kijelző fordul el, de az érintésérzékeny gombok ikonjai is.Apróbb változtatások azért vannak: például a microUSB port a Desire S oldalára került, és a kameramodul is elcsúszott a hátlap bal oldalára - viszont kicsit jobban védettnek tűnik, mint az eredeti Desire esetében volt.

A facebookos telefonok, bár elsőre olcsóbb modelleknek gondoltuk őket, szintén nagyon profin össze vannak rakva. A Salsa esetében a Facebook-gomb az egyetlen, ami a különleges funkciókra utal, a ChaChán viszont már távolról is látszik, hogy valami különleges eszköz. Billentyűzete kényelmes, viszont a kijelzője a nagyobb képernyőhöz szokott felhasználóknak elég kicsi – egyértelmű, hogy itt a fő funkció az üzenetek írása és olvasása lesz.


A legnagyobb érdeklődés természetesen a Flyert övezte. A táblagép nagyon igényes és méretéhez képest vékony is. Kijelzője 1024×600 pixeles, és elég éles képe van (valószínűleg ugyanaz a panel van benne, mint a Samsung Galaxy Tabban). A tabletekre fejlesztett Sense jól használható, és korszakalkotó újdonság ugyan nincs benne, viszont pár apró hasznos extra igen – ilyen például a már említett, a készülék pár alapfunkciójához a lezárás feloldása nélkül is hozzáférést kínáló opció. További aranyos extra, hogy a táblagépet elforgatva az érintésérzékeny gombok is változtatják a helyüket.

Új szoftveres szolgáltatás a tablet esetében a Scribe. Ez lehetővé teszi, hogy a mellékelt toll segítségével a kapacitív kijelzőre írjunk és rajzoljunk, illetve például egy bekarikázott szöveget egyetlen gombnyomra levélhez csatolhatunk és elküldhetünk. A Timemark nevű program lehetővé teszi, hogy egy előadást teljes egészében felvegyünk, és amikor visszajátsszuk, a program a közben a tableten végzett jegyzetelést is „visszajátssza” nekünk.

Nem szóltunk még a két új online szolgáltatásról, a filmekről és a játékokról – ennek egyszerű oka, hogy mindkettő fizetős, és országspecifikus, így előbb inkább megvárjuk, hogy a magyarországi vásárlók vajon hozzáférnek-e bármelyikhez.

Címkék
Hozzászólások