- 2011. február 15., 16:18
Windowsra és Androidra épülő táblagépeket is hozott az Acer - na meg pár ígéretes okostelefont a Liquid családból.
Hirdetés

Ahhoz képest, hogy az Acer a notebookok piacán erős, itt láthatóan a táblagépekre és a telefonokra helyezte a hangsúlyt.

Ez persze érthető a kiállítás közönségét is figyelembe véve – mindenesetre a készülékeket végignézve több olyat is találtunk, amelyek megállják a helyüket a piacon, de volt pár olyan is, amit szerintünk nem érdemes a boltokba kerülni.

Az utóbbi kategóriába tartozik az Iconia Pad W-vel jelölt változata – a W természetesen a Windows jelenlétére utal, és ahogy a többi hasonló gépnél már tapasztaltuk, ez az operációs rendszer nem ilyen felhasználásra készült, mindegy, hogy milyen felületet pakolunk rá.

Éppen ezért szerintünk inkább az androidos változatot kéne erőltetni – ebből a 10”-os változat neve Iconia Pad A500 – ahogy illik Honeycombbal és Tegra 2-vel kerül majd a boltokba (az általunk kipróbált változaton még Android 2.2 futott).

Egy mérettel kisebb, és így sokkal jobban hordozható az Iconia Pad A100-as, ami hardverét tekintve egyébként megegyezik a nagyobb változattal, csak éppen ennek kijelzője 7”-os és 1024×768 pixeles felbontású.


A majdnem tablet, majdnem telefon határon mozog az Iconia Smart – különlegessége, hogy kijelzőjének képaránya 21:9, mérete pedig 4,8”. A felbontása ennek megfelelően elég érdekesen alakul: 1024×480 pixel. Fő feladata természetesen a filmlejátszás lesz, amit a Dolby Surround technológia is segít. Operációs rendszerből Android 2.3 került rá, processzora pedig 1 GHz-es Snapdragon.

Címkék
Hozzászólások